oljersjo-kennel

Alla inlägg under april 2013

Av Malin Ullström - 10 april 2013 21:26

... och idag är de små grynen 5 veckor!! Usch, tänk att om tre veckor flyttar de flesta...

Igår kväll när jag kom in från "nattningen" sa jag till maken att, " Nu har jag bestämt mig! ". Han tittade på mig och väntade förstås på svaret... ( Svaret alla väntar på, vilken valp skall stanna kvar hos oss? )  " Jag behåller alla! "...

" Ja, visst det blir nog jättebra", blev svaret...  Skämt åsido, det är självklart att man inte kan behålla dem alla, men dom är sååååå goa!


Det som är det mest tröstande i det här, är att alla blivade valpköpare verkar vara trevliga och ordentliga människor!! Tack och lov!! För det är en sak som är säker, även att man som uppfödare lägger ner hela sin själ i att välja hundar av bra kvalité för avel, sköter om sina valpar efter konstens alla regler, så måste man få bra valpköpare!! Det spelar ingen roll hur bra valp man än säljer, har man ingen bra valpköpare....Tja, då blir det troligtvis inget bra med den valpen.


Dock tror och hoppas jag att jag även denna gång har lyckats "pricka" rätt med mitt val av valpköpare! Ni ska alla känna er varmt välkomna till Öljersjös kennel!!  Det ska bli så roligt att följa er och er lilla valp mot era mål!


//Malin m familj


   

Min "anka"!

Av Malin Ullström - 6 april 2013 22:30

... dags att låta de små liven gå ut på gräsmattan en stund. Så spännande!! De små grynen tog det hela med ro, satt stilla en stund för att sedan gå på upptäcksfärd. Dom lär bli tuffare och tuffare för varje dag dom kommer ut, och det är inte lätt att vara helt cool när vår äldste katt, Gustav gärna vill umgås med en...

 

Om jag kastar mig raklång kanske hon vågar komma fram...

 

Japp, jag visste det!

 

Jag håller utkik!

 

Vår lille katt tror nog han är hund, han har aldrig använt klorna till hundarna och jag tänker inte upplysa honom om det!

 

Våren är på gång, sakta men säkert!

 

Två av flickorna!

   

De andra tre!

   

Sist men inte minst, de två gossarna!

//Malin

        



Av Malin Ullström - 4 april 2013 21:30

... valpar!   Just nu kretsar mycket runt Java och hennes små valpar, dock händer det mycket annat på hundfronten!

Jag loooovar att jag ska berätta lite om valparna idag också! Tyvärr följde inte kameran med ut idag...


Förrutom att man jobbar och tränar de andra hundarna, så städas det mycket här...Ni som känner mig innan vet att jag är lite hysterisk pedant...inte så hälsosamt enligt vissa av mina vänner, men jag kan helt enkelt inte se det stökigt eller smutsigt omkring mig.

Jag kan berätta för er som inte vet...det blir stökigt med 7 st valpar som har kommit på att det är väldigt roligt att bita sönder tidningspappret och riva runt alla filtar som finns i närheten för att slutligen kissa på det...   

Det där fungerar inte med mitt ordnings sinne...men det är med valpar som med små barn...dom blir snabbt stora!


Nåja, efter städning och utfodring åkte jag och döttrarna till brukshundklubben. Yngsta dottern går på agilitykurs med Hugo, vår jaktcocker. Det är en fröjd att se hur duktiga dom är tillsammans och målet är att tävla!

   

Imorgon får vi besök av Gunnar, Lllemor, Mezzo och Smallie, dom kommer hit över dagen för att titta valparna!

Så trevligt att dom kommer på besök, tyvärr hinner dom inte stanna över helgen men vi får ta vara på tiden ordentligt imorgon!

//Malin

Av Malin Ullström - 2 april 2013 20:24

...mot den STORA världen!


Idag var det den STORA dagen, valparna skulle få inviga sin nya utomhusrastgård!

Maken hade snickrat ihop en uterastgård i Java´s gård, singlet utbytt mot torv...efter en stunds lekande kom vi på att det måste vattnas först!! Herregud var valparna var dammiga...nåja, barn och valpar skall vara smutsiga när dom lekt, det går att tvätta!! (Jag lovar alla valpköpare att valparna skall få ett bad innan leveransen!  )


Så roligt att se dem, viljan av att gå ut, men inte riktigt våga...        

Våga...våga inte!

   

Det känns så bra om man har en kompis eller två med sig!

 

   

Lite hjälp nerför rampen och så var mamma där....mums!

     

Till slut vågade vi busa, men vad trött man blir....


//Malin


Av Malin Ullström - 1 april 2013 09:18

...bestämt att våren kom!  

Ibland undrar man vad man håller på med, gå upp klockan fem för att åka på Working test...när man ställt om till sommartid. Det är tur att jag har en familj och då speciellt döttrarna som håller ställningarna med hundar och valpar så man kommer iväg.

Jag hade lovat Anna-Lena och Ylva att följa med när dom skulle starta Essie och Rhea på ett WT, och då som personlig coach! Funderar på att göra detta istället för att starta mina egna...man blir inte lika nervös...bara nästan!  


Våren hade precis kommit och efter en hel dag utomhus drog det lätt i kinderna! Underbart väder och ett mycket trevligt test med många trevliga människor. Jag hade ingen hund med mig utan tog istället kameran med och fotade där jag kom åt..måste nog köpa ett annat objektiv.

   



Ylva och Rhea gjorde ett WT med blandat resultat. Viktigast av allt var att dom fick sluta på topp och att Ylva fick nog en klarare bild på vad som behöver tränas. Nu kör vi så det ryker Ylva, ni var så duktiga för att vara första gången!  

   


Anna-Lena och Essie, var såååå duktiga! Tyvärr lite otur på första stationen, men var väldigt jämn på alla de andra och slutade på en fjädeplats av 31 hundar!! Anna-Lena, ni var så duktiga och jag är så stolt över er! 

Det som är så roligt är att Anna-Lena skulle inte hålla på med jakt träning, men är en riktig "fena" på det nu! Härligt jobbat!! Essie som har haft problem med att koppla av i dessa situationer kunde t o m lägga sig ner och koppla av fast det sköts överallt!   Nu kör vi så det ryker, Anna-Lena!

   

 

Alla pristagarna i alla klasserna!


Tack för en trevlig dag i vårvädret, det var värt varenda minut att vara med er och era härliga hundar!

Kram Malin


Ps. Nästa år är det vår tur, Roger!




Av Malin Ullström - 1 april 2013 09:08

...mycket glada valpar!!

Nu har valparna fått välling i ett par dagar så nu var det dags att introducera valpfodret. Det märks att det är labradorer man föder upp!! Herregud vad dom "glufsar" i sig...          

Ganska bra att man kan ta spjärn mot väggen!

 

Mamma Java får vara med och diska...och tvätta sina barn! Jag hann inte med att fota gossen som satte sig i maten...som sagt, det är en "kladdig" historia det här med mat!  

       

Vi blir så trötta efter maten, då är det skönt att sova på rad!


//Malin

Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards