oljersjo-kennel

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin Ullström - 6 januari 2014 19:48

... en plan "B"!

Jakten inställd idag, men skam den som ger sig! Ylva och jag träffades ännu en morgon och tränade stoppsignaler och linjetag så det rök om det! Java och Rhea skötte sig mycket bra, och det är så roligt att se att det har börjat lossna ordentligt för Ylva och Rhea! Java får jag vara mycket försiktig med...hon är snabbtänkt det lilla djuret...gäller hela tiden att inte träna för mycket på samma sak. Helt plötsligt kan hon göra saker före sin matte och det är ju inte meningen...kanske skall jag lägga in en skriven lapp till henne i korgen på kvällarna...ja, där det står vad vi ska träna på nästa dag!  Skämt åsido, men det gäller att inte träna på samma sätt hela tiden!

 

Java och Rhea i spänd förväntan!


När Ylva och Rhea hade åkt hem tog jag ut Hydra. Markeringar och så fick hon apportera en gås. Hon är så duktig och det är så roligt att träna henne!


Hugo fick sig också en "duvning". Markeringar och stadga och så fick han hämta gåsen. Lite stor och otymplig tycker han den är, men in kommer den med en farlig fart!

När man ska träna stadgan med sin hund så gäller det att ha så mycket störning som möjligt...idag stod "Maja" för den!

När jag slängde dummiesen så stannade Hugo som han skulle, Maja däremot "mjauade" och sprang i full fart mot dummiesen. Dock utan att apportera....då rycker det i en liten cocker spaniel kropp, men han satt fint kvar och väntade på mitt kommando.

       

Imorgon är det arbetsdag igen...tänk jag kunde nog varit hemma på heltid och dresserat hundar. Hade nog fått ha en hel del hundar till för annars hade dom nog blivit söndertränade, så det är tur att jag har ett jobb som jag trivs med!


//Malin



Av Malin Ullström - 5 januari 2014 16:35

 ...ändå mycket trevlig och härlig dag!  

Kan det vara annat än när Ylva kommer med en gås på morgonen, alla fyrbenta klarade av att apportera den utan bekymmer. Full fart ut och full fart in, Hydra det lilla spöket är vääääldigt lik sin mormor! Dock inte på alla områden, hon håller sig lugn innan och efter skicket. Ni skulle se henne när hon kommer in med gåsen i full fart och riktigt "dunkar" den i handen på mig, vilken apporteringsglädje!! Hon till och med ser ut som om hon ler!!    När kopplet sedan kommer på...ja, då blir hon lugn som en filbunke igen! Vad månne det bli av denna lilla dam?!


Efter vår lilla "gåsövning" så åkte Ylva/Rhea och jag med Java till Möcklö för jaktträning! En mycket blöt men väldigt bra träning med många goa människor. Härligt att få göra övningar som man aldrig har gjort, i alla fall inte fullt ut.


Jag är nöjd med Java, dock ska jag lägga mycket "krut" på dirigeringarna!!


 

Ylva och Rhea in action!

 

Vi andra väntar fint på vår tur!


Väl hemma var både Java och jag nöjda. Dock frågade maken om vad jag hade tänkt göra i fortsättningen med MIN hund...???

"Jo, ni är nöjda, men Hydra har gråtit efter dig hela tiden blev svaret...hon hade ylat i himmelens sky och det gick inte att få tyst på henne!"  Det lilla spöket har blivit så mattefixerad och är inte nöjd om hon inte få vara med mig...nästa gång får hon följa med, eller så får vi stänga in henne i huset.


Imorgon hoppas vi att det flyger mycket gäss, då är det jaktdag!


//Malin



Av Malin Ullström - 4 januari 2014 19:43

...valp, så tog jag det lilla svarta "monstret" som alltid slogs, morrade, bets och hunsade sina syskon. Hon var som en liten piraya... Kan berätta att det var inte lätt att välja i denna kullen eftersom tikarna var så otroligt jämna i sitt humör, men "Hydra" som hon döptes till, var värst!!!  Helt enkelt förklarat så vågade jag inte låta någon av mina valpköpare köpa henne pga hennes humör...man vill ju att alla ska trivas med din nya familjemedlem!   Ni som var här i somras glömmer väl inte vilket slagsmål det blev mellan henne och Plexus...Plexus var klok och retirerade!

Ja, så flyttade alla syskonen och Hydra började uppfostras. Har aldrig haft några som helst problem med henne, hon är hur go som helst och har inte hittat på något hyss...tills i går!!  

När jag kom upp på morgonen och kom ut i tvättstugan, där de fyrbenta har sina liggplatser för natten, så möts jag av två labradorer och en cocker som sitter på dörrmattan och vill inte möta min blick...

Den tredje labradoren, "Hydra", fann jag sittandes mitt i en hög av tapetväv...helt klädd i vit väv och med ett mycket lyckligt uttryck!! Det var väv överallt...  Hunden var lycklig, men INTE jag...nu levde hon än en gång upp till sitt namn, "Hydra" som var ett monster i den grekiska mytologin.

Efter en ordentlig tillsägelse som inte rörde henne i ryggen, så åkte hon ut för att jag skulle försöka städa innan maken vaknade...hm, det är en konst att förklara för maken att det behövdes renovera lite i tvättstugan!  


Tack och lov har jag en mycket snäll man som "gruffade" lite, men idag är det tillfixat och jag fick t o m golven bonade!!

Det var inte så dumt i alla fall...  


Idag har det inte varit mycket till hundträning, det har varit konditionsträning vid cykeln och "Hydra" fick sig ett apporteringspass. Det gick riktigt bra och jag kunde slänga markeringar över stenmuren som hon tog utan problem!

Hon fick känna på 1½kg dummiesen ett par gånger och det är inga problem, lika bra att vänja henne vid tyngden, det kommer nog bli mycket gåsjakt i framtiden!

 


Imorgon ska Ylva och jag åka på retrieverträning på Möcklö, ska bli roligt att träna lite med dom som är "gamla" i gamet!


Önskar er en härlig lördagskväll! Själv ska jag sätta upp nya gardiner...idag åkte julen ut med buller och bång. Tänk vad mysigt det är att pynta inför advent och jul, men så HÄRLIGT det är att "slänga" ut allt!!


Kram Malin





Av Malin Ullström - 2 januari 2014 18:48

...en riktigt duktig laika i kenneln!!  Skrocken´s Chopper, kallad "Vajo" går från klarhet till klarhet!!

Nu när det inte får jagas mer älg på våra marker, så är det vildsvinens tur...och dom finns det alldeles för många av!!  


Förra veckan sköts det ett vildsvin på 90 kg för "Vajo", i helgen var det närkontakt med en mycket stor svart galt...Nu var det tack o lov inte närkontakt på så sätt att någon blev skadad! "Vajo" är riktigt klok och håller sig på behörigt avstånd när grisarna väger en bra bit över 100 kg, klok hund. Däremot är det inte roligt då grisarna attackerar oprovocerat!  

Det är väl en sak att dom anfaller när hunden är efter, men inte som i helgen då min farbror och hans lille son träffade på denna stora svarta galt i skogen...när den kommer rusande mot dem och tvärnitar bara en bit framför...grymtande!!

Pappa fick hämta "Vajo" som jagade grisen på ett mycket bra sätt, dock inget skjuttillfälle. Det gäller att vara klok både som hund och människa, inga skador tack!!!


Idag var det dags igen, efter en halvtimmes jakt var grisen fälld för "Vajo". En mindre gris på ca 40-50kg, dock lika arg..."Vajo" var i slagsmål med grisen och verkar tack o lov ha klarat sig utan skador. Dock mycket mörbultad!!

 

Nu väntar en välbehövlig vila för honom, och medans den är har pappa börjat prata om att jag ska vara med på vildsvinsjakterna...hm, det är så mycket fridfullare med fågeljakten, och man behöver inte vara rädd för att bli söndertrasad av någon gris. Fast jag har faktiskt sett en man som fick en skjuten gås i huvudet, så han svimmade...så helt riskfritt är det ju inte!  


Hoppas ni har det bra så här i början på året!

//Malin

Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards