oljersjo-kennel

Alla inlägg under maj 2014

Av Malin Ullström - 12 maj 2014 16:55

...jag är väldig förtjust i är Hydra och hennes syskon´s pappa, Delfleet Hawk, kallad Lee!


Så prata om att jag blev glad när det senaste numret av Hundsport "damp" ner i brevlådan idag!! Härligt reportage om Lee´s husse och matte, och fina bilder på "pappa" Lee!!


   

Bilder från tidningen "HUNDSPORT" nr 5/2014.


//Malin





Av Malin Ullström - 12 maj 2014 16:06

...att träna uppletande med de små damerna!   

Med hjälp av maken lyckades jag att träna Java och Hydra i lite uppletande! Skicka och ta emot sina hundar fungerade alldeles utmärkt med kryckor!!

 

Hydra och Java i gröngräset!


Mina bägge döttrar är väldigt engagerade i hundarna och tränar flitigt, min son är mer förtjust i katter och att träna styrketräning!   Han var i Örebro i helgen och tävlade i styrkelyft! Kom hem med ett leende på läpparna, silver i Ungdoms SM, 66 kg klassen och personbästa i marklyft på 140 kg!! Stolt mamma, nu börjar det bli svårt att "brotta" ner honom...  

 

Ännu en medalj till samlingen!  


//Malin 

Av Malin Ullström - 11 maj 2014 12:01

...kan bli! Tänk vilka vänner man får genom hundarna! Många av mina valpköpare har blivit mina nära vänner eller så blir det som det blev med Kristina!  

Vi är arbetskamrater som började prata hund för en herrans massa år sedan, Kristina med familj hade vid det tillfället en stövarvalp som de behövde få fason på, och på den vägen är det! Det tränades lydnad i vått och torrt och så väcktes tanken på en egen labrador!!  

Ingen blev gladare än jag, eftersom jag verkligen tyckte att Kristina skulle ha sin alldeles "egna" hund!!

Så äntligen kom Elee( Elektra) och jag vet att Kristina med familj är så glada för henne!!  Så nu Kristina är det bara att köra så det ryker!!

     

Fina Elee!!  


Kram Malin



Av Malin Ullström - 9 maj 2014 10:03

...bara av "ondo" att inte kunna vara ute och träna hund på all sin lediga tid...  


Eftersom jag av naturen har VÄLDIGT svårt att sitta still så bävade jag lite över denna situationen att vara tvungen att ta det lugnt i två till tre månader!! Så jag har "laddat"...med böcker (har inte ro att sitta still att läsa så som jag hade tidigare), med att renskriva alla recept som jag har på ett "lösbladssystem"...  (brukar hitta i högen), med alla hundpapper som har lyckats bli många, med att fixa med hemsidan som lyckades "bryta" ihop för ett år sedan, med att planera träningar,prov, valpträffar osv... Tja, det finns mycket annat också men det skall jag bespara er, min plan är att allt skall vara färdigt innan jag kan ge mig ut i skogen på allvar!!


Vill påminna er alla att visitera era hundar ordentligt! Själv brukar jag gå igenom dem efter jakt och träning, jag klipper klorna på mina hundar en gång i veckan och då passar jag även på att kontrollera lite extra.


Så jag har haft koll på lille Hugo´s tänder och sett hur tandstenen kommit krypande, trots att han fått mycket ben att knapra på...  


Ibland finns det inget som vi hundägare kan göra mer än att borsta tänderna på hundarna, och det har vi inte varit flitiga med!!

Hugo fick igår åka till veterinären och sövas för att all tandsten skulle bort! Det visade sig att han har räfflor på sina tänder där tandstenen gärna fastnar. Så nu blir det att borsta tänderna på lillprinsen en gång i veckan så får vi se om vi kan hålla undan tandstenen, annars får det bli fler besök till veterinären!


 

En trött Hugo med väldigt fina tänder!!


Sköt om er!

Malin



Av Malin Ullström - 6 maj 2014 14:54

...sådan där dag när man märker att de två yngre stjärnorna, Hugo och Hydra inte var nöjda med tillvaron.

En matte som inte är så "mobil", och så kan dom ju inte vara ute och leka och busa i trädgården som dom brukar få vara eftersom vi har sått nytt gräs på stora delar av gräsmattan!!  


Så det blev till att ringa efter min snälla lilla pappa, som kom och hämtade oss! (Jag får ju inte köra bil på 6-8 veckor efter operationen  )

     

 


Så lyckliga dom blev då dom kom upp till mina föräldrar och fick busa med lilla Troja!!


           

Troja är ju inte så gammal och passar sig för att "kampa" med dom andra, men man kan ju alltid vara med i leken i alla fall!!

     

Eftersom varken Hugo eller Hydra ville dela med sig av leksaken...ja, då letar man upp något annat istället!!

Som ett öskar till båten!!

           

Efter en stund hittade flickoran en bit brandslang, detta var roligt! Hydra var så försiktig med Troja och kampade lite försiktigt med henne! Dock måste man efter en stund förklara vem som ändå är äldst!!  

 

"Mallgroda"!  


Efter att ha varit ute i över en timme med bus, blev det mys med morfar!!

   

//Malin






Av Malin Ullström - 4 maj 2014 19:35

...på en jakstart i Skövde idag!  

Nu är ju Java´s valpar fortfarande mycket unga och många moment eller situationer har man inte kunnat träna eller uppleva med dem. Dock är det alltid bra att "checka" av hur man ligger till i träningen av unghunden med ett WT eller som i Plexus och Gunnars fall, en jaktstart. (Upplagt som ett WT med 5 stationer.)


Plexus var yngst av alla hundar och skötte sig med den äran enligt Gunnar!  

Full "pott" dvs 20 poäng på tre stationer! På en station sprang han och hämtade Öppen klassens dummiesen istället...dock inget fel i sig, men poäng nerdrag...  Tja, så var det en "Walk up", vilket jag tycker är jätteroligt MEN varför ställer man 6 hundar, unga, på linje och kör en walk up??!! Helt ok att köra en Walk up, men bara med en hund i taget!! Dom är ju unga och det är tillräckligt med störning som det är för den unga hunden!!  

Nåja så är det, inget att fundera mer på än att Plexus skötte sig jättebra!! Många nya upplevelser och mycket bra träning för både hund och förare!! GRATTIS TILL DAGENS ÖVNING!!


Kram Malin  

Här är han, Prins Plexus!!







Av Malin Ullström - 3 maj 2014 20:13

 ...igår var första dagen som jag började känna mig som vanligt efter operationen om man bortser från vänster höft och ben!  Nu är ju inte detta någon blogg om sjukdomar, MEN just denna operation som jag gjort inverkar en hel del på min träning av hundarna, sååå...Jag lär vara "vingklippt" i ca 2 månader, men mitt mål är att hålla hundarna i hyfsad form inför höstens jakter och prov!!! Sedan lär vi ju se om det målet går att uppnå eller inte!!  


Hugo tränas för fullt av yngsta dottern! Konditionsträning varvas med agility och lydnadsträning, och det är en fröjd att se dem tillsammans!!


Kiara tränas också för fullt av äldsta dottern! Konditionsträning varvas med agility och viltspår, lika duktig hon med sin hund!!

   

Kiara tog sitt första "vårdopp" igår, härligt! Har man inte dummiesar med sig så kan man alltid hitta en pinne!


Tja, sedan är det dom andra två små donnorna!! Konditionsträningen är på topp det sköter hela familjen om, men så är det det där med jaktträningen...Nu har dom fått vila i snart två veckor.  


Så idag stapplade jag ut på gräsmattan med kryckorna... Äldsta dottern kastade markeringar, dubbelmarkeringar och markeringar över stenmurarna. Inget märkvärdigt, men ändå nyttigt!!


Hydra, lilla fina Hydra! Hon kände av att man fick ta det lugnt brevid matte idag, skötte sig strålande och jag kunde till och med rikta in henne på vilken dummies hon skulle hämta och inte den senast kastade!!

Härlig fart, bra grepp och snabbt tillbaka!! Lilla stjärnan!


Java, härliga Java! Till och med Java tog det lugnt och fint brevid matte, trots att hon var ordentligt sugen på att jobba!! Markeringarna över stenmuren vet jag inte hur det gick till ...hon hann knappt landa förrän hon var över stenmuren igen!!


Det är fantastiskt hur dom känner av hur man mår...inga problem att köra lite markeringar på slät mark för matte iallafall!!


Härligt att göra något med de fyrbenta!!

 

Lilla Kiara i vitsippebacken!


Sköt om er!

Malin




Av Malin Ullström - 1 maj 2014 19:55

...han kommit!  Vaknade häromdagen till Näktergalens sång! Tänk att man kan bli så glad över att höra hur han spelar i buskarna utanför!!  

Dagarna rullar på här hemma, tyvärr händer det inte så mycket i hundväg...   Tack och lov kom Ylva och Rhea hit och tränade lite idag. Jag fick stanna inne, men som tur var hann Ylva komma in på en kaffe så vi iallafall hann prata hund!!  

Ja, enligt sjukgymnasten så har jag fått en guldstjärna så här långt i rehabträningen...hon vet ju inte vad jag satt för mål!!  Snart så...

Maken tar hand om de fyrbenta riktigt bra, eller som han säger: "dom blir ialla fall glada när dom får mat"!

 


Nåja, inga hundar har dött av att vila lite!!  


//Malin

Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards