oljersjo-kennel

Alla inlägg under juni 2014

Av Malin Ullström - 17 juni 2014 21:31

...började att gå några kilometer på en motionsslinga med hundarna. Det gäller att träna upp sin kropp efter operationen igen, tycker det går bra men det gäller att skynda långsamt!

Härlig morgon och hann till och med att träna passivitet vid en insjö nära slingan!!

 

Duktiga tjejer, full "span" över sjön!!


Efter lunch bar det av till Ronneby för att lämna av sonen hos kompisar på Brunnsbadet. Eftersom vädret var så härligt så tog äldsta dottern och jag med oss lunch och satte oss i Brunnsparken. En fantastiskt fin park!!


I parken finns vattendrag, vattenfall och fåglar...så vi hade en lång diskussion med ett gäng änder!!

 

Änder är bra roliga fåglar, dom kan blir så tama!! De här tre gossarna satt och väntade på att få något gott och efter att vi nästan var färdiga så gav vi dem lite bröd....

 

...och då följde dom med till bilen!! Det hade varit en syn att komma hem med ett par änder i hundburen!!


Väl hemma röjde vi lite i hus och hundhus innan jag och min lilla pappa åkte till jaktstugan och röjde...

Nåja, jag stod inte så mycket för själva röjandet utan mer för vad som skulle göras och hur det skulle göras...detta har jag verkligen tränat upp under min något vingklippta period!!   


 

Stugan städad och gräset klippt...dock finns det lite till att göra...ett stycke träd hade fallit över taket!! Det får vi ta hand om en annan dag!!  


Sköt om er och era fyrbenta!

//Malin






Av Malin Ullström - 16 juni 2014 21:05

...massor av hundträning!!  


Häromdagen fyllde yngsta dottern 12 år och denna dag sammanföll med skolavslutningen, tjoho, så var sommaren igång!!

 

Dottern och bästa kompisen hugger in på prinsesstårtan av GULD!! Mums!!


Vad vore sommaren utan en tur på hästryggen, dock får mamma hålla sig på backen ett tag till!!

 

Underbara häst!


I lördags var Olivia och Hugo på agility och sökkurs med Hundungdomen...dom började kursen med att gå en promenad på en mil och därefter köra agility! Dagen avslutades med sök och pizzaätning!!  Hugo var helt slut när han kom hem...somnade med alla fyra tassarna i vädret och lyfte inte på huvudet när man gick förbi hans korg, härligt!!


I söndags körde vi Olivia till Mörtsjöåsens läger...hon skall vara borta i 14 dagar och det var nog svårast att åka från Hugo...  Nåja, hon kommer snart hem och hon kommer ha så roligt, men vad tyst det är här hemma...  


På eftermiddagen hade jag bestämt träff med Kristina och Elee för lite träning!! Det blev många timmar och det var så mysigt!! Ett sök för alla fem hundarna, vattenapporteringar och linjetag för dem alla och så förstås den obligatoriska FIKAN för oss förare!! Kan inte bli bättre och till min stora glädje så går det bra att köra bil igen!!

Tänk att man kan sakna det så mycket!!

     

Elee i sitt sök, full fräs idag dock var hon liiiite slarvig med avlämningarna, men det är ju bra att ni har lite att öva på !!  

     

Bilder från Lyckebyån, så vackert!!

 

Elee in action!!  


Tack snälla Kristina för en härlig eftermiddag och kväll!!


//Malin


Av Malin Ullström - 12 juni 2014 15:22

...bad står på programmet ett tag nu framöver!!  


Igår var det avslutning på döttrarnas agilitykurs! Dom har haft det så trevligt och lärt sig en massa, så nu är det bara att fila på själva "handlingen"...för det är det som är kruxet!! Kiara tar det hela med ro och man får en känsla av att hon tar det som det kommer!  

       

En lycklig hund och en lillmatte som tycker att hennes hund är den bästa, förstås!!  


Hugo, han lever efter måttot "kan man, så ska man försöka ta alla hinder samtidigt"!! Den här lilla hunden är suuuuuperduktig på alla hinder när han får ta dom ett och ett...

Dock ska man ju försöka ta alla hinder efter varandra, och då går det snabbt när man har den målsättningen i livet som Hugo har...  

Hans lillmatte konstaterade igår att det kommer gå bra när hon har lärt sig handla honom rätt! Rätt inställning!!

      

     

Ser ni?! Dottern ropar "saaaaakta" och han saktar...åtminstone liiiiite!!  


Kvällen avslutades med korvgrillning och självklart var hela familjen med!!

 

Här passar jag på att träna på platsliggning med alla mina fyrbenta mitt i korvätandet!   Gick strålande!!


//Malin  

Av Malin Ullström - 8 juni 2014 21:05

...i strålande sol!  Söndag är lika med jaktträning, blev upphämtad av Kristina och Elee idag också! Tur att man har så härliga valpköpare som kommer hem och hämtar en när det är dags för träning!!   Nu är det inte lång tid kvar tills jag får köra igen, tack och lov!!


Maria och Forza kom straxt innan det var dags att ge sig ut tull skogs och där mötte vi upp Mats och Troja samt Ylva och Rhea!!


Markeringar över dike och markeringar i olika terrängskiftningar! Alla hundarna skötte sig bra, Troja var lite ur gängorna i markeringsarbetet...dock löper fröken och det märktes att hon var lite ur form. Detta är dock inget att "hänga läpp" för utan bara ha det med i beräkningen...bra lyckade övningar för henne också. Samt konsten att sluta när det går bra!!  

 

Mats och Troja i väntan på sina markeringar!

 

Kristina och Elee i väntan på sina!!

 

Ylva och Rhea, djupt koncentrerade!

 

Maria och Forza likaså!


Mina egna små damer skötte sig bra och jag var nöjd med deras arbete. Java lite het men det kommer lägga sig allt eftersom...hon är så lycklig över att få träna!


När Hydra sprang ut på sin första markering missbedömde hon hoppet över diket och slog i bogen så det hördes ända bort till mig...blev lite orolig, men hon fortsatte utan problem och kom tillbaka med sin dummies.

Nästa markering var hon mer uppmärksam på diket och klarade allt galant! Hon verkar tack och lov inte ha ont någonstans!  


Efter markeringarna i skogen så tog vi en välförtjänt fika, så mysigt att sitta ner och prata om allt mellan himmel och jord!


Sedan var det dags för vattenapporteringarna! Jag hade sett ut ett ställe som är ganska djupt med en gång, och hundarna är tvugna till att simma ordentligt. När dom kommer tillbaka med dummiesen så har dom inte så mycket utrymme på att hitta på något som man inte vill!!  


Detta visade sig vara ett  mycket bra ställe!! Alla hundarna klarade övningarna galant och alla har vi lite att finslipa på! Inga stora katastrofer och lilla Troja vaknade till i vattnet och skötte sig riktigt bra!!  


Elee som har simmat lite väl häftigt lugnade ner sig och det är så härligt att se att det fungerar bättre och bättre!


Forza som inte har tränat apportering så mycket klarade övningarna jättebra! Lite finslip på avlämningarna bara...men det behöver vi alla!!

     

Troja och Mats i vattenarbetet!

 

Kristina vår fantastiska "kastare", idag skulle du varit med Dan!!  

     

Forza och Maria...kolla in första bilden!! Jag tror inte hon blev blöt på ryggen...så snabbt gick det!  

        

 

   

Elee och Kristina, nu börjar det lossna riktigt!!


Tyvärr var Ylva och Rhea tvugna att åka hem...lillhusse var sjuk...och då får man stå över vattnet!


Java och Hydra kändes riktigt bra! Java ska tränas mycket på dirigerinagr i vattnet och Hydra...ja, hon ska få mycket vattenvana i sommar!!


Tack för en härlig dag!


Kram Malin

Av Malin Ullström - 7 juni 2014 17:17

...en lugn och härlig dag med strålande sol!   


Tränade Hydra lite i lydnaden på förmiddagen, linförighet, inkallning och läggande. Gick riktigt bra idag och den lilla hunden ser så lycklig ut!


På eftermiddagen fick alla en "duvning" i dirigeringar och linjetag, Java är suuuupertaggad och det märks att nu är hon trött på att vila från träningen. Hon liksom svävar ovanför marken...tack och lov håller hon ihop när det väl gäller men känner att nu måste nog både hon och jag ta tag i det här, för bägges välbefinnande. Tanken är ju att hon skall starats i höst...men vi får se hur vi hinner träna.  Nåja, dirigeringarna och linjetagen gick mycket bra idag och efter ca 15 minuters träning slutade jag med Java.


Tog därefter ut Hydra som var såååå avundsjuk på sin mamma. Denna lilla "donna" ser helt loj ut men när hon väl får kommandot far hon iväg. Tänk att mor och dotter är så olika!! Nu är ju inte Hydra så gammal och träningen har ju i stort sätt bara börjat, hoppas detta håller i sig! Lugnet och viljan att vara till lags samt denna apporteringslust!!  


Hugo...ja, vad ska man säga?! Läste en artikel i en jakttidning om Jaktcockrar, där sa man att jaktcokern är en riktig racerbil i jaktmarkerna, ett dynamitpaket! Jag kan bara instämma!!

Hugo är väl den av hundarna som man har märkt att han inte riktigt har trivts med att matte inte har kunnat jobba med honom som jag brukar...han har börjat ta sig lite friheter som jag har börjat plocka ur honom igen! Är inte orolig för detta, det kommer gå bra men just nu vill han göra allt två gånger...  

Så efter en stund av dirigeringar och linjetag gick det riktigt bra och man såg hur denna lilla/stora hund bara var sååå lycklig!!

" Någon har sagt att jaktcockern aldrig sover. Den ligger bara på laddning i "stand by-läge"!!   

 

Hugo och Java!  



Nu vill jag bara påminna alla mina valpköpare och hundvänner, träna lite varje dag dock skall träningen vara genomtänkt och genomföras när NI är på "hugget"! Det behöver inte vara mer än 10 minuter, bara ni får till bra resultat! Exempelvis...skickar ni ut hunden på ett linjetag så skall den ALLTID lyckas, börja med ett avstånd som ni vet att hunden klarar och utöka succesivt!!  SLUTA NÄR DET GÅR SOM BÄST!!


//Malin





Av Malin Ullström - 6 juni 2014 22:24

...dagarna springer iväg trots att man inte jobbar! Här har varit ett par dagar med lite sämre väder och då får man passa på att storstäda huset och fixa med olika "måsten"! Skönt när det är färdigt för då kan man göra sådant man verkligen vill, som idag...Lydnadsträning med Kristina/Elee och Kajsa/Troja!


Japp, ni läste rätt! Nu menar jag inte "jaktlydnad" utan riktig"planlydnad", kändes som att det var dags att introducera detta för de små svarta labradordamerna!!

För att vara första gången så tycker jag att det gick riktigt bra, nu är det bara att fila vidare så får vi se om det blir tävling lite senare i sommar, höst eller år...  

 

Platsliggning, Troja, Hydra och Elee!


Önskar er en härlig helg!

//Malin

Av Malin Ullström - 5 juni 2014 20:53

... pga ett efterlängtat bilbyte har jag nu två hundburar till salu!  


En dubbelbur av märket Robust, mellanvägg som går att ta bort, evakueringsluckor, krokar till koppel samt fästen till bilen. Mått på buren, bredd 105,djup 92,höjd 77. Buren är i fint skick!


En halvbur av märket RU produkter, passar i en V70 eller liknande, evakueringsluckor, krokar till koppel. Buren är i fint skick!


Hör av Er vid intresse!

//Malin



Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards