oljersjo-kennel

Senaste inläggen

Av Malin Ullström - 9 februari 2017 19:58

...tränat igen!  I lördags så träffades vi för att träna följsamhet, passivitet och markeringar igen. Det gick riktigt bra och det är roligt att se de yngre hundarna som verkligen börjar förstå vad det hela handlar om. Sedan finns det självklart en hel del att jobba på, men alla är på rätt väg och det är huvudsaken!  Dagen avslutades i skogen med lite regn, korvgrillning och många goa skratt!


     


Väl hemma så sattes valplådan till Java upp och det var uppskattat!   De två senaste dagarna har hon verkligen växt i omfånget, ska försöka fånga det på bild till helgen. Behöver lite dagsljus för att ni ska kunna se ordentligt...


     


De tre senaste dagarna har det snöat, snöat och snöat och jag har skottat, skottat och skottat...nåja, lite träning med avlämningarna har det blivit med Knox!

   

Hoppas ni alla har det bra!  


//MalinANNONS
Av Malin Ullström - 31 januari 2017 19:02

...tiden vägen?!   Jag tycker det inte var så länge sedan jag skrev här men kunde snabbt konstatera att det var ett tag sedan...just nu känns det som det finns tre dagar i veckan, måndag, fredag och söndag. Tyvärr går det alldeles för fort just lördag och söndag...  


I lördags var det som vanligt dags för jaktträning igen och även denna gång var vi på nytt ställe. Denna gång skulle vi träna närsök och ett vanligt sök och jag är nöjd med vad hundarna (och förarna) presterade, dock måste jag själv bli bättre på att hålla igång allihopa för det blir tyvärr en del väntan.  


Vi hade besök av Erika som är intresserad av jaktlabrador och var med för att se hur dom jobbade. Hon tog en hel del bilder och skickade mig ett kollage av dessa, tack snälla för hjälpen!

 

Efter 5 timmar i skogen var jag ganska mör...


På söndagen så hade vi besök av valpköpare, så trevligt att träffas och prata hund på avian och rätan!  


Java mår strålande och jag kunde idag konstatera att hon bara på de två senaste dagarna har växt runt magen ordentligt, tyvärr har jag ännu inget kort men jag ska skärpa mig!


Nu har den börjat...kampen mellan Java och mig om var valparna ska bo!  Så fort hon är i hundgården så ska det "fixas"...men jag kan lugna er allihopa att denna kamp kommer jag att vinna! Valparna kommer att bo inomhus, så det så! Däremot kan jag inte låta bli att tycka det är härligt att se att de naturliga instinkterna finns, hon har hittills varit en "supermamma" vid hennes tidigare kullar. Bättre så här, än tikar som inte bryr sig om något!


 


Igår gick jag ett miljöprov med Knox, där han bla fick gå i branta gallertrappor, apportera på höga plåttak, klättra upp på rangliga plåthyllor och testa av söklusten. Detta gick strålande, han klarade allt galant och det säger en hel del om hur hundens mentalitet är!  Så roligt att se en 8 månaders jaktlabrador gå så klockrent genom alltihopa! Så stolt uppfödare och ägare till denna hund!


 

Öljersjös Knox Spirit of Java!


//Malin


ANNONS
Av Malin Ullström - 24 januari 2017 19:11

...nu märks det att våren är på gång!   I lördags var det åter dags för jaktträning och jag blir så himla glad varenda gång, det märks sådan skillnad på dem allihopa! Denna gången bytte vi träningsställe då det behövs med jämna mellanrum för att få nya "störningar" i form av ljud och lukter. Vi började som vanlig med passivitet för att fortsätta med följsamheten.

     

Det var lite kyligt till att börja med men allt eftersom förmiddagen flöt fram så blev det varmare och varmare!

   

Sedan tränades det inkallningar och markeringar för fullt!  

           

 

Härliga ekipage!  Så roligt att se speciellt de yngre hundarna till slut lägga sig ner och koppla av medan andra jobbade! 


När alla (nästan) hade åkt hem fick jag hjälp av Wilma & Sofia med att kasta några markeringar till Knox och Java. Tycker det gick riktigt bra för Knox och Java är ju "bombsäker"!   

 

Java i profil, här sitter hon och väntar på sin tur medan sonen jobbar!


Vi avslutade med en liten promenix, mest för att hundarna skulle få springa av sig och vad dom sprang. Försökte få dem på bild men det gick inget vidare...

 

Tre glada små hundar!


   

Underbart vårväder!


Söndagen bjöd på motsatsen, tack & lov ingen snö men kallt, ruggigt och småregn... Hade bestämt att åka till Tina som har Tillyhills kennel för att fika och visa henne "valpen", som inte är någon valp längre...

Tina och jag har känt varandra i ungefär en evighet och träffas då och då för att prata hund på "avian och rätan". Förutom hundar så älskar Tina att fotografera, så trots småregn och iskallt så lyckades hon med att ta så fina bilder på Knox!


         

Här kollar han in hönsen...


Tack snälla Tina för fina kort!  


Kram Malin


Ps. Jag ska verkligen se om jag kan fånga Java´s lilla kula på bild, nu börjar det synas ordentligt!Av Malin Ullström - 15 januari 2017 20:42

...lördag igen!  Lördag är lika med jaktträning med detta härliga gäng av jaktlabradorer och lilla lagotton Svea!

             

Vi började som sig bör med passivitets träning och jag tycker nog att jag ser en förbättring på de yngre hundarna bara sedan förra veckan.   Det är en väldigt viktig sak att träna, att "bara vara" och om man alltid börjar med en stunds passivitets träning innan man sätter igång på allvar, då ger det resultat!


Sedan filade vi på följsamheten på fält och in i skog, och det gick riktigt bra! Därefter blev det inkallningar, även detta gick bra dock finns det alltid lite att önska med ingångarna, men det är ju tur att vi har lite att träna på!  

 

Hydra!

 

Troja!

 

Sigge!

 

Svea!

 

Kristina & Elee!

 

Wilma & Svea!

 

Christina & Troja!

 

Hydra & Ylva! (Så här glad kan man bli när man får träna och är en labrador! )

 

Niklas med Bellman & Joef med Sigge, man kan ju nästan tro att herrarna inte vill vara med på kort...bara vänta tills nästa helg!  


Efter en välförtjänt fika fick de lite äldre hundarna, men kanske framför allt förararna lite "fri tid", då jag ville kolla av de tre yngsta hundarnas apportering.


Jag är av den uppfattningen att apportering ska man befästa i lugn och ro hemma utan en massa störningar runtomkring, men för att kunna hjälpa till med detta måste jag ju får se dem "in action" lite då och då.


Jag måste berätta att jag blev mycket glad över vad jag såg, en himla fart, inga konstigheter eller funderingar vad man ska ha en dummies till och framför allt snabbt tillbaka till föraren!   Nu ska vi "bara" fila på avlämningarna, och lite annat smått och gott men det ska bli så roligt att få hjälpa dem alla!


När vi var färdiga med detta så hjälptes vi alla åt att kasta långa markeringar till de vuxna hundarna! Markeringar med bla terrängbyten och diken, gick mycket bra så nu får jag "höja ribban" på deras träning!


När vi var färdiga för dagen så tog jag med mig Java & Knox på en långpromenad för att avslutas med lite träning för dem också!   Underbart väder och förstås underbara hundar, gick ut ett sök till Java och är det något den hunden kan så är det sök. Ett bra tempo och näsan med sig hela tiden, en härlig känsla att se henne vända i luften då hon får vind av en dummies för att sedan komma in i ett lika högt tempo till mig, för att trycka dummiesen rätt i handen.

Hon älskar att jobba med sin matte, och hennes matte älskar det lika mycket!

 

För ni som undrar hur det är med Java så mår hon strålande, och jag tror hon har små valpar i magen!  

Vi vet med säkerhet om några veckor!


Knox det vilddjuret fick några markeringar och det gick bra, här gäller det att bara hålla på en liiiten stund så inte koncentrationen försvinner.

   

Knox!


Var och "rekade" lite nya träningsplatser, dock var det dåligt med parkeringsplatser så jag får se hur jag löser detta!

           

//Malin


     


        
Av Malin Ullström - 8 januari 2017 19:02

...det fungerar alldeles utmärkt! Jag hade äntligen bestämt datum för när vi skulle börja med jaktträningen, och givetvis började det snöa, och snöa och snöa för ett sedan snöa...


Detta skrämde dock inte iväg de härliga ekipage som slöt upp igår, 10 st ekipage, 9 st svarta labradorer och en gräddvit lagotto!   Underbart att se dem in aktion men tyvärr kunde jag inte ta något kort på dem pga vädret, men jag hoppas på fler tillfällen! Vi började med passiviteten, och jag tycker det gick riktigt bra för att vara första gången! Sedan tränades det följsamhet och inkallningar innan det var dags för välförtjänt fika! Andra delen av passet tränade vi stadga och inkallning med de yngre och även med de äldre hundarna, innan de fick hämta lite markeringar omlott!


Nu ska vi träffas och träna tillsammans en gång i veckan i fem veckor, för att sedan ha ett litet uppehåll där ekipagen får träna själva och slipa formen. Sedan kör vi igång igen och jag hoppas då på lite bättre väder så vi kan ta oss an nya utmaningar i träningen!


Idag åkte "julen" ut med buller och bång tillsammans med en del dammråttor! Lika roligt det är att pyssla och pynta inför julen lika underbart tycker jag att det är att städa ut den. Vårgardinerna uppe och tulpanerna på bordet, härligt!


Hundarna fick sig en långpromenad i det underbara snölandskapet idag, äntligen har Knox fått slippa tratt och koppelrastningarna. Oj, vad han har sprungit idag!! Hugo tröttnade på honom till slut och Java fintade honom kvickt då han "terroriserade " dem. Lilla Kiara höll sig nära mig då hon tycker att han är något jobbig...


             

När vi var på väg ut i skogen kom det en liten plogbil och skottade vid jaktstygan och upp mot skjutbanan, det är lyx!  


   

Knox och Java, två av mattes fina hundar!  


       

Java får hämta lite dummiesar, vilken lycka!    


Hoppas ni alla har haft underbart lediga dagar!


//Malin


Av Malin Ullström - 6 januari 2017 18:57

...Kristina & Elee!  Häromdagen fick jag ett sms från Kristina som hälsade att Elee och hon längtade efter jaktträningen igen!

 

Elee på spaning!  


 

Tack snälla Kristina för dina fina kort!  


Så roligt att höra att höra att träningen är efterlängtad! Imorgon kör vi igång så det ryker, en härlig skara "gamla" och "nya" valpköpare och hundvänner! Jag ska försöka lägga upp träningen så att att det passar alla, imorgon ska vi lägga fokus på passivitet, följsamhet, stadga, inkallning och markeringar för de lite äldre hundarna.

Varmt välkomna allihopa!


Kram Malin


Av Malin Ullström - 30 december 2016 21:14

...tyvärr har jag inte hunnit med att jaga så mycket jag önskat detta året, men det ska bli ändring på det till nästa år!

Tack och lov är det inte riktigt över ännu och jag har en sak jag bara måste vara med på, och det är rådjursjakten med lilla Spralla. Hon är endast ca 1½ år och detta är hennes första säsong i jakten, ett antal rådjur är redan fällda för henne och hon har tagit ett 2:a pris och ett 1:a pris på jaktprov! Goa lilla hund, inte nog med att hon jagar duktigt hon är ocså väldigt trevlig!  


Häromdagen fick jag ett sms från pappa när jag satt på jobbet, pappa var på en av öarna i Karlskrona skärgård och jagade räv med stövare.

 

Det är ett sådant sms man inte vill ha, hade hellre varit med pappa än på jobbet.  


Häromdagen var jag med Knox hos veterinären då han hade fått ett Histiocytom på tassen (en godartad tumör) då jag fick se det här. Kunde inte låta bli att ta ett kort för att visa er, detta bör vi alla tänka på!


 

Tja, nu är det snart ett nytt år....nya tag!  


Just det, med Knox gick det bra eller han fick operera bort tumören och nu är det lugna aktiviteter, koppelrastning och krage som gäller. Detta är något som han inte gillar men finner sig i tills vi ska gå ut, då far han runt som en torped. Tänk att 14 dgr kan gå så sakta, det är då stygnen ska tas om det är ihopläkt vill säga... Nåja, huvudsaken är att det är bortopererat och att det inte är farligt. Tydligen ganska vanligt hos unghundar och har en förkärlek att sätta sig på väldigt olämpliga ställen.


Imorgon är det nyårsafton, se till att rasta av era hundar ordentligt tidigt på kvällen så ni slipper gå ut med dem sent. Se till att dom är inomhus, få inte för er att gå på promenad mitt i natten med hunden...det är så många hundar som sliter sig och springer bort just på nyårsafton. Ha gärna hunden i ett upptänt rum med radio på och skulle dom reagera så tyck inte synd om hunden, det blir bara värre då! Kanske kan dom få ett ben just vid tolv slaget?


Var rädda om er och jag önskar er Ett Riktigt Gott Nytt År!


//Malin


Av Malin Ullström - 29 december 2016 20:36

...Hydra och hennes nya familj!  


Det går väldigt bra med Hydra enligt Ylva! Hon verkar ha kommit in i familjen utan bekymmer och älskar att vara i centrum. Hydra är ju väldigt social så med två yngre barn i huset kan det ju inte bli bättre! Alltid är det någon som pysslar med henne eller Rhea, och det älskar dom bägge två!  


 

"Luddiga" mattor är aldrig fel, trots att Ylva har en fantastisk förkärlek att köpa bäddar till hundarna!  


  

Julklappar fungerar också utmärkt som huvudkuddar!  


 

Vara i sommarstugan är ju förstås helt fantastiskt!  Det känns så skönt för mig med dessa hälsningar, trots att jag vet att Hydra har det superbra!


Hoppas ni alla har det bra under de sista dagarna på 2016!


//MalinPresentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oljersjo-kennel med Blogkeen
Följ oljersjo-kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se