oljersjo-kennel

Senaste inläggen

Av Malin Ullström - 21 december 2016 19:56

...ta beslut som inte alltid är så roliga.


Jag har efter ca 1½ års funderande bestämt mig för att sälja Hydra. Det har tagit mig en väldigt lång tid eftersom Hydra är en härlig labbetik, med många goda och fina egenskaper. Många av de egenskaper hon har vill jag verkligen att fler labradorer skulle ha, det är bara ett "krux"... VI passar inte tillsammans!


Jag är av den åsikten att då ska man inte fortsätta, varken för hennes skull eller för min skull. Hydra och jag har tillsammans startat på jaktprov med förstapris och tävlat i lydnad ett flertal gånger med ett lydnadsdiplom och lydnads merit som resultat. Trots detta så klickar vi inte riktigt på det sättet som jag hade önskat, men jag är inte helt bekväm att "ge upp" henne!


Så nu säljs hon till Ylva med familj och får Rhea som hundkompis! Jag vet att hon är väldigt efterlängtad och det känns underbart skönt! Jag har fortfarande kvar avelsrätten på en kull valpar efter henne, och det bästa av allt är att jag får träffa henne ofta och att jag vet att hon kommer få det jättebra hos Ylva!


       

 

Vi önskar Ylva med familj och självklart Hydra LYCKA TILL!   


Kram Malin

ANNONS
Av Malin Ullström - 20 december 2016 20:35

...att det är valpar på gång!  


Efter mycket funderande, nästan så det blev försent... så kom jag fram till att vore bäst för Java, oss och valpköpare om vi planerade för valpar under våren. Sagt och gjort så frågade jag kennel Carmals om jag fick låna deras yngre hane Art till Java. Till min stora glädje fick jag det och kastade mig iväg med Java i söndags, vi fick en perfekt parning och ytterligare en i måndags så nu håller vi våra tummar att allt går bra!


Om allt går som det ska så kommer det valpar till Öljersjö i mitten/slutet av februari med leverans 8 veckor senare. 

Mer information om valpkullen kommer på vår hemsida framöver, vi förväntar oss valpar med mycket fart och jaktlust i! Välkomna att höra av er vid intresse av valp!


 

Öljersjös Blue Java!

 

Carmals Keen Art! (Foto Anders Carlsson)


//Malin


ANNONS
Av Malin Ullström - 17 december 2016 19:30

...saker!  Igår var min pappa och hans fina taxtik Mariebergs Spralla iväg på jaktprov! Dagen slutade med ett fint 1:a pris och fina egenskapspoäng, enligt domaren är det en hund av championkvalité.    Så himla roligt!

 

Mariebergs Spralla!


Jag hoppas verkligen att jag kan följa med ut på jakt nu i jul för att höra henne i skogen, det ska vara något alldeles extra enligt pappa och hans jaktkamrater.


Idag har vi tränat de yngre hundarna igen, Niklas och Pernilla med Bellman och Josef med Sigge, tycker det går riktigt bra. Vi har alla lite att fila på men hundarna sköter sig bra för sin ålder, det är lätt att glömma att dom "bara" är sex månader.  Följsamhet, passivitet och inkallningar stod på schemat även idag och nu är det dags att "fasa" in dem i det "gamla" gänget. Vi kommer att träffas för att träna tillsammans lite ordentlig efter jul och nyår, jag kommer höra av mig till er alla!


Ett härligt sms kom från Anna-Lena och Essie idag!  Dom har varit i Växjö och tävlat i elit lydnad två dagar i rad,

igår fick dom ett tredjepris men en femte placering av 15 hundar. Säger en hel del hur svår elit lydnaden är...jag vet hur duktiga dom är men marginalerna är små när man är i dessa klasser.

Idag gick det bättre, ett andra pris där det fattades 3½ poäng till ett första pris...himla retfullt men så duktiga dom är!  Anna-Lena och Essie slutade på en 2:a plats och jag hoppas dom är så nöjda, ETT STORT GRATTIS TILL ER!   Tack för bilderna på fina Essie!

     


Kram Malin

Av Malin Ullström - 11 december 2016 20:36

...bli lite bättre med influensan och lungorna, så i helgen har det varit en hel del aktiviteter.     Jag får ju tänka mig för då jag lätt får hostattacker om jag inte tar det lugnt...


Igår var yngsta dottern och jag inne i stan och gjorde lite julklappsinköp, så mysigt!  Därefter var vi på födelsedagsfest hos Ylva, så trevligt och gott! Tack för en trevlig kväll hos er!   


Idag träffade jag Niklas, Pernilla med Bellman och Josef med Sigge, för en stunds träning. Så underbart roligt att träffa dem allihopa och "valparna" har blivit så fina! Mycket goa små hundar med mycket sprall i benen, precis som det ska vara! Extra roligt att se deras framsteg sedan vi träffades förra gången, inte alltid att man som förare ser framstegen men det kan jag intyga!  Vi tränade en hel del passivitet, följsamhet och inkallningar och jag tyckte dom skötte sig bra allihopa. Det märks att när dom blir trötta, ja, då blir dom det med en gång!   


Det är bra träning att träffas och träna en stund för att hundarna sedan ska få ha tråkigt, för är det något man tränar för lite på , så är det passivitet. Tränar man det lite och ofta när dom är små, så har man igen det när dom är vuxna!


     

Bellman och Niklas!  


       

Sigge och Josef!  


Väl hemma var det kloklipp och fix i hundhusen, för att sedan åka till Karlskrona Lyckå Ridklubbs Luciafirande!
Dottern hade varit ute och cyklat med Java, Hydra och Hugo så dom var så nöjda!

  

   

Så fint luciatåg och alla fyrbenta skötte sig med den äran!

   

Så ibland får man ställa upp som ren, fast man är häst och göra olika voltigeövningar! Lille Rocky var så duktig när tjej efter tjej hoppade upp på honom bakifrån och slog kullerbyttor, stod på händer på hans rygg osv. En riktig lite mys häst...eller förlåt mys ren!


Därefter var det kadrilj, uppvisning av de nya hästarna på ridklubben, korning av bästa häst och ponny, westernridning osv.


Sedan kom det nummer som yngsta dottern var med i...laghoppning på tid...prata om att laget var taggat! Namnet var förstås "Tomtarnas Favoriter"!


Dom gick segrande ut från ridhuset och nog var dottern och bästa kompisen Hanna nöjda!  

 

Hoppas ni alla haft en härlig tredje advents helg!


Kram Malin 


Av Malin Ullström - 5 december 2016 09:15

 ...skrev jag i förra inlägget då jag blivit vad jag trodde förkyld.   Tyvärr var det ingen förkylning, influensan slog till hårt och toppades i helgen med en övre lungvägsinfektion med början till lunginflammation, enligt läkaren.  


Till min stora besvikelse fick jag ställa in träningen med de yngsta hundarna från Öljersjös kennel, men vi får snart ta igen det!  Det är tur att jag har en familj som är så duktiga med hundarna som tar hand om dem när jag är sjuk så det inte går någon större nöd på dem, för jag gör inte många knop just nu.


Häromdagen fick jag ett samtal från min lilla pappa som stod i skogen med sin fantastiska hund, och precis skjutit en älgkalv för honom!

 

Inte det mest fantastiska kort men nog ser "Vajo" nöjd ut!  


En timmes ståndskall med ett riktigt bra hundarbete och en ilsken älg, att pappa sedan kan skjuta älgen för "Vajo" så han får något för sitt jobb, det är riktigt roligt!

När man får ett sådant samtal så blir man glad hur sjuk man än är, för jag vet vilket jobb min lilla pappa lägger ner på hundarna, viltvården och skogsvården. Att han sedan själv tar hem älgen från skogen och tar hand om den på bästa sätt, det beundrar jag honom för!  


Skrockens Chopper, "Vajo", är en riktigt bra hund! Dagen efter jagade dom vildsvin och han tog fram gris efter gris i de olika såtarna, måtte han hålla länge!  

"Vajo"!  


En hälsning från äldsta dottern och Kiara som snart kommer hem till oss i jul! Dottern hade köpt en regnoverall till Kiara...Kiara har en fantastisk päls men när man bor i en lägenhet så är det inte allt lätt att få bort allt grus som letar sig in i pälsen när det är blött ute. Så dottern tyckte att hon behövde en overall, tja, hunden ser lycklig ut i alla fall!  

 

Lilla Kiara!  


Något annat som gör henne lycklig är att få ligga i soffan...  

 

Vet inte om ni ser henne men hon ligger där bland kuddar och filtar som en prinsessa! Jag har sagt till henne att hon får inte skvallar för dom andra hundarna i familjen...  


Sköt om er!


//MalinAv Malin Ullström - 28 november 2016 15:37


....gått ett tag sedan jag skrev några rader här!  Här händer det en massa, men jag tänker inte berätta allt riktigt ännu.  Förutom en hel massa jobb så går det som vanligt i 100 knyck här hemma, den gångna helgen var yngsta dottern och tävlade i rallylydnad med Hugo och trots att poängen inte var strålande så var känslan det! Lycklig hund och en härlig kontakt med sin förare, att poängen sedan räckte för att bli uppflyttad till Mästarklass och en tredjeplacering gjorde absolut ingenting!!  

   

Duktiga Olivia & Hugo!   Nu ska det tränas så det ryker om det för start i Mästarklassen!Just nu är det härligt väder ute och tog en dag ledigt i fredags för att njuta av helgen lite extra, började dagen med en långpromenad med hundarna och det var en underbar morgon!  

           

Väl hemma så var det lite fix i trädgården innan vi kan luta oss tillbaka och vänta på snön...den får gärna vänta då jag tycker det är härligt när det är kallt och krispigt ute, men att man fortfarande kan träna hund utan problem.

 

Min ständiga följeslagare då det gäller trädgårdsstädning, Gustav!  


Jag kände det komma smygande på kvällen och givetvis lyckades jag med konsten att bli genomförkyld...  har "släpat" mig fram i helgen, men idag var det bara att känna sig besegrad för en stund och krypa ner i sängen igen...


Till helgen hoppas jag att jag är på hugget igen för då ska vi träna de små grynen!


   

Knox i hans nya halsband som Wilma har gjort till honom!   Lite stort för stunden men som han växer är det snart lagom, 4 st halsband redan urväxta!


Sköt om er!

//Malin

Av Malin Ullström - 13 november 2016 20:16

...emot men nu var det nödvändigt.  Hugo har en fantastisk päls som vi borstar och fixar vid behov, vi har aldrig behövt klippa honom eftersom vi lyckats hålla tovorna i schack.... Så har det tillkommit en liten "parvel" i denna familjen som fullständigt älskar Hugo´s öron! Resultatet blir att öronen tovar ihop sig något förskräckligt och det går inte att hålla ordning på. Det fick bli klippning hos Wilma!  Herregud, så fin han blev! Tyvärr inget kort på honom just nu men han tyckte det var skönt att bli av med tovorna och Knox tyckte det var mindre roligt med att hålla i öronen!  Tack snälla gulliga Wilma för hjälpen!  


Wilma är inte bara duktig på att frisera hundar, hon är även riktigt duktig på att göra hundhalsband!

Jag kan varmt rekommendera att gå in på hennes hemsida, och kanske beställa ett halsband eller varför inte två?!


Visselpipeband finns att matckha med!   


http://paracordfordogs.jimdo.com


Sköt om er!

//MalinAv Malin Ullström - 12 november 2016 17:45

...vår fina Kiara och hennes duktiga matte!  

Nu har Kiara bott hos äldsta dottern i Trollhättan i 1½vecka och hon trivs väldigt bra, blir behandlad som en prinsessa!   Så länge jag kan komma ihåg har dottern sagt att när hon flyttar hemifrån så ska Kiara flytta med, och hon ska få göra allt som hon inte fått göra hemma...som att sova i soffan! Ska jag vara riktigt ärlig så bryr jag mig inte om det...dom två har det hur mysigt som helst. Kiara vet om att tjuva mat, tigga vid bordet och sova i sängen, ja det är uteslutet men när dotterna sätter sig i soffan för att plugga.... Ja, då står huon utanför vardagsrummet och viftar hysteriskt på svasen...för in i vardagsrummet får man inte gå förrän man får lov!  När hon sedan får klartecken från dottern så går hon in och sätter sig mitt i rummet för att helt enkelt "glo ut" henne. Dottern ringde mig häromkvällen och sa, "mamma, ögonen håller på att hoppa ur", för om man är riktigt lugn och fin och ser ut som man ber till övre makter så kan man få komma upp i soffan!! Där ligger hennes filt och det är ju bara så mysigt!!  

 

Kiara är fullständigt medveten om att man MÅSTE vara lugn för annars finns risken att man får gå och lägga sig i sin korg, och då kan man inte lägga huvudet i mattes knä medan hon läser pedagogiken.   

  
Detta är en väldigt mörk fredagsbild men ni ser väl ögonen på Kiara?!   Behöver jag säga att dom har det super?!

   

Jag är så glad att dom här två har hittat ett hem där dom trivs tillsammans och Kiara har tom blivit kompis med en äldre dam som bor granne med dem. Kiara älskar alla och det är ju svårt att inte tycka om henne!

Grannen har berättat för dottern att hon hör ingenting av henne när hon är ensam hemma, hon sköter sig exemplariskt!  


Dottern ringde mig i morse och berättade att hon börjar bli såååå trött på alla andra hundägare som vill att deras hundar ska få hälsa på Kiara hela tiden. Underbart att höra hennes kommentar!  


"Mamma, jag mötte en dam med en dansk svensk gårdshund som var lika bred som lång, som stod i sträckt koppel och "bröstade sig", hans matte en äldre dam höll hårt i kopplet och hade ett leende som gick från öra till öra. Där stod dom och väntade på oss, damen frågade glatt om dom fick hälsa?! Nej, svarade jag och gick vidare! Mamma, du skulle sett damens min!!    Jag tänker då inte betala några veterinärräkningar en fredagskväll på jourtid för att någon annans hund har knaprat på min!!  Varför tror många hundägare att alla hundar måste hälsa på varandra?!"


Ja, jag kan inte annat än le, dottern har lärt sig en hel del om hund under åren! Hon har det viktigaste med sig så om hon vill ha sin hund i soffan, så är det ok!  


Nu måste jag berätta, idag har vi haft en underbar dag i Öljersjö!  

 


Solen har lyst hela dagen och riktigt behaglig temperatur ute, idag fick vi finbesök i Öljersjö av Josef, Ida & Sigge!

Vi gick ner i vår "sjöhage" och tränade lite följsamhet och inkallningar! Gossarna skötte sig jättefint och nu kan man börja träna dem lite smått, korta positiva stunder!

 

Sigge och Knox 


Dom växer så det knakar och just nu har Sigge växt iväg, han är både högre och längre än Knox! Roligt hur det kan bli, det minsta gossen i kullen är just nu störst och den störste minst, visst det kan ändras men det skulle inte förvåna mig om Sigge blir den största av dem alla!  Vilka superkillar!


 

Josef och Sigge!   


Jag tog ett fint kort där Ida var med, men tyvärr var det en hund som hade slickat på linsen så bilden var något suddig...  


Hoppas ni alla mår bra!


Kram Malin

Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oljersjo-kennel med Blogkeen
Följ oljersjo-kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se