oljersjo-kennel

Senaste inläggen

Av Malin Ullström - 12 november 2016 17:45

...vår fina Kiara och hennes duktiga matte!  

Nu har Kiara bott hos äldsta dottern i Trollhättan i 1½vecka och hon trivs väldigt bra, blir behandlad som en prinsessa!   Så länge jag kan komma ihåg har dottern sagt att när hon flyttar hemifrån så ska Kiara flytta med, och hon ska få göra allt som hon inte fått göra hemma...som att sova i soffan! Ska jag vara riktigt ärlig så bryr jag mig inte om det...dom två har det hur mysigt som helst. Kiara vet om att tjuva mat, tigga vid bordet och sova i sängen, ja det är uteslutet men när dotterna sätter sig i soffan för att plugga.... Ja, då står huon utanför vardagsrummet och viftar hysteriskt på svasen...för in i vardagsrummet får man inte gå förrän man får lov!  När hon sedan får klartecken från dottern så går hon in och sätter sig mitt i rummet för att helt enkelt "glo ut" henne. Dottern ringde mig häromkvällen och sa, "mamma, ögonen håller på att hoppa ur", för om man är riktigt lugn och fin och ser ut som man ber till övre makter så kan man få komma upp i soffan!! Där ligger hennes filt och det är ju bara så mysigt!!  

 

Kiara är fullständigt medveten om att man MÅSTE vara lugn för annars finns risken att man får gå och lägga sig i sin korg, och då kan man inte lägga huvudet i mattes knä medan hon läser pedagogiken.   

  
Detta är en väldigt mörk fredagsbild men ni ser väl ögonen på Kiara?!   Behöver jag säga att dom har det super?!

   

Jag är så glad att dom här två har hittat ett hem där dom trivs tillsammans och Kiara har tom blivit kompis med en äldre dam som bor granne med dem. Kiara älskar alla och det är ju svårt att inte tycka om henne!

Grannen har berättat för dottern att hon hör ingenting av henne när hon är ensam hemma, hon sköter sig exemplariskt!  


Dottern ringde mig i morse och berättade att hon börjar bli såååå trött på alla andra hundägare som vill att deras hundar ska få hälsa på Kiara hela tiden. Underbart att höra hennes kommentar!  


"Mamma, jag mötte en dam med en dansk svensk gårdshund som var lika bred som lång, som stod i sträckt koppel och "bröstade sig", hans matte en äldre dam höll hårt i kopplet och hade ett leende som gick från öra till öra. Där stod dom och väntade på oss, damen frågade glatt om dom fick hälsa?! Nej, svarade jag och gick vidare! Mamma, du skulle sett damens min!!    Jag tänker då inte betala några veterinärräkningar en fredagskväll på jourtid för att någon annans hund har knaprat på min!!  Varför tror många hundägare att alla hundar måste hälsa på varandra?!"


Ja, jag kan inte annat än le, dottern har lärt sig en hel del om hund under åren! Hon har det viktigaste med sig så om hon vill ha sin hund i soffan, så är det ok!  


Nu måste jag berätta, idag har vi haft en underbar dag i Öljersjö!  

 


Solen har lyst hela dagen och riktigt behaglig temperatur ute, idag fick vi finbesök i Öljersjö av Josef, Ida & Sigge!

Vi gick ner i vår "sjöhage" och tränade lite följsamhet och inkallningar! Gossarna skötte sig jättefint och nu kan man börja träna dem lite smått, korta positiva stunder!

 

Sigge och Knox 


Dom växer så det knakar och just nu har Sigge växt iväg, han är både högre och längre än Knox! Roligt hur det kan bli, det minsta gossen i kullen är just nu störst och den störste minst, visst det kan ändras men det skulle inte förvåna mig om Sigge blir den största av dem alla!  Vilka superkillar!


 

Josef och Sigge!   


Jag tog ett fint kort där Ida var med, men tyvärr var det en hund som hade slickat på linsen så bilden var något suddig...  


Hoppas ni alla mår bra!


Kram Malin

ANNONS
Av Malin Ullström - 7 november 2016 21:48

...var det dags igen!  Yngsta dottern tävlade i rallylydnad avancerad klass med sin underbara hund, Smedmästarens Hugo, på Olofströms Brukshundklubb och lyckades vinna med med STORSLAM!   


Vinst på 98 poäng av 100 möjliga! Dom är superduktiga och jag är så stolt över dem bägge, den kontakten dom har tillsammans är något alla hundägare skulle vilja ha!  

       

Tyvärr inga strålande kort men nog syns kontakten!  

   

Grattis till alla pristagare och ett stort tack till för trevlig tävling!  


 

Dagens hejarklack och hundvakt, Tack goa vänner för att ni kom och hejade!  


   

När man har vunnit då kommer många beundrarinnor fram vilket Hugo älskar!   


//Malin

ANNONS
Av Malin Ullström - 4 november 2016 20:43

...och otroligt efterlängtad resa!  


Alla vet att vår Kiara tillhör vår äldsta dotter och har gjort så i snart 10 år, dom har verkligen hängt ihop i vått och torrt och Kiara vet att hon ofta får allt hon vill och lite till av sin "lillmatte".   Så när dottern började på Universitet i Göteborg så blev det en omställning för både henne och Kiara, nåja, Kiara har det nog inte gått någon nöd på för vi håller ju alla på med hundarna i familjen. Fast visst är det så att man oftast få ge de yngre hundarna all uppmärksamhet pga úppfostran och träning mm. och dom lite äldre hundarna dom "hänger" liksom med hela tiden men får inte lika mycket "egentid".


Nu däremot får Kiara all den egentid hon så väl förtjänar, denna lilla goa, glada, "pratiga" lilla  matvrak till hund! Kiara har flyttat in i lägenhet hos äldsta dottern, så nu hoppas vi att hon kommer trivas att bli "stadshund"!  

   

Tja, buren fick vi faktiskt strunta i...för vi fick inte plats!

   

Nog ser hon ut att trivas?!  Nu har jag pratat "strängt" med henne och dottern om att någon soff och säng hund det kommer hon inte få bli...


hann väl nästan komma hem då jag fick ett sms att hon hade hittat fåtöljen...ja, ja vi pratade faktiskt inte om den...och lite kan ju dottern få bestämma, hon har ju faktiskt flyttat hemifrån!  


Nu är vi trötta efter en lång resdag med "tråk" väder...tur det var i vattenform hemma!

 

//Malin


Av Malin Ullström - 3 november 2016 06:24

 

...pappas lilla taxtik Mariebergs Spralla har sin första jaktsäsong, och det går bra!!😍

Igår var hon och min pappa hos Dan & Kristina på Ytterön i Karlskronas skärgård och jagade rådjur, 2 st bockar blev resultatet efter en bra jakt! Duktiga Spralla och duktiga Dan som fick skjuta bägge bockarna!😃


Vad vi är glada för denna lilla fantastiska tax!❤️


//Malin


Av Malin Ullström - 2 november 2016 21:11

...och jag har helt enkelt inte hunnit skriva en rad här, dock är det långt ifrån lugnt och fridfullt!   


Nog känns det som om dagarna blir kortare då vi har gått in i "vintertid", mörkt på morgonen och mörkt när man kommer hem på eftermiddagen. Nu gäller det att inte bli "deppig" på kuppen utan att växla upp och ta på pannlampan...ja, visst blir det begränsat med själva hundträningen men då gäller det att ta var på helgerna istället.  Förra helgen hade vi lite avslut med vår lilla lydnads grupp, fint väder och lydiga hundar. Dagen avslutades med fiak och ett uppletande!

   

 

Kristina och Elee!

 

Wilma och Svea!

 

Ingela och Ninja!

 

Ylva och Flipp!


Sedan har jag förmånen att ha en "handler" till Knox när jag drillar ekipagen i lydnad, Sofia hjälper gärna till att hålla lillkillen!

 

Sofia och Knox!


Nu får alla se till att träna duktigt, så tar vi nya tag när värmen kommer igen!  


Just nu är det en hel del jakt, tyvärr har jag inte hunnit vara med i den utsträckningen jag hade velat men min lilla pappa har vart i farten,   denna gången skulle det jagas gris vid jaktstugan med vår laika "Vajo", min farbror Magnus och min man. För min del passade det perfekt då vi skulle träna uppletande efter lydnaden, jag vill inte ha gris med i träningen...


Det tog inte någon lång stund innan ett skott hördes och efter en stund kom pappa och Vajo tillbaka. Jakten hade gett resultat, en gris skjuten av min farbror men den största galten kom undan...denna gången.   Vajo är riktigt duktig på gris och lika snäll som han är med oss i familjen lika arg kan han bli på grisarna,

 

Skrockens Chopper, kallad "Vajo"!  

 

Vajos senaste gris!


Sköt om er!

//Malin

Av Malin Ullström - 16 oktober 2016 19:33

 ...mycket hund!   Tog ledigt i fredags från jobbet för att försöka komma lite i fas med hemmet, härligt! Hade utan problem kunnat tänka mig att vara ledig varje fredag för helgen blir så mycket längre och härligare!I lördags åkte jag tillsammans med Wilma & Svea till Ronneby Brukshundklubb för att heja på Anna-Lena och Essie som skulle tävla i elit lydnad!  Oj, vad duktiga dom var! Tyvärr inget förstapris men det här ekipaget har potential! Det är min skäl inte lätt att få ihop alla momenten men nu är det "bara" att träna vidare och fila på, för det är inte långt bort till ett förstapris!  

         

Anna-Lena och Essie!  Tänk...för så där ca 6 år sedan så sa Anna-Lena till mig att hon troligtvis aldrig kommer tävla...  Vilken tur att hon hade fel, för dom är så DUKTIGA!!  


Svea som är en lagotto på 10 månader och Knox som nu är snart 5 månader var med på social träning hela dagen, trötta små filurer när dagen var slut! Roligast var nog att busa i löven, utanför tävlingsområdet!

 

Svea & Knox, ying & yang!  


När jag väl kom hem var yngsta dottern ute och cyklade med Hugo & Kiara, så det var "bara" två hundar att packa in i bilen och åka till skogen med. Härligt höstpromenad som vi avslutade med ett sök, som gick alldeles strålande och i ett härligt tempo!

   

Java & Hydra!  


Idag har dagen farit iväg i ett "huj" men lyckats att få gjort en massa i alla fall. Gick "loss" med lövblåsen i hundgårdarna för att sedan storstäda i hundhusen! Härligt när det luktar rent överallt och hundarna har fått både cykelrundor och träningsstunder idag. Jag har filat på dirigeringar med Java och Hydra, Knox har fått sig en liten träningsstund också. Inkallning med pipan och att sitta kvar lite längre stunder, han är en riktigt härlig liten kille med stor apporteringslust. Han är väldigt präglad på mig alla redan och tycker inte om att han ibland faktiskt få vara

hemma hos resten av familjen när jag ska iväg med dom andra. Försöker att ge alla hundarna en egen stund då och då.   


Imorgon är det måndag igen...känns som om det bara finns måndagar och fredagar.  


//Malin

Av Malin Ullström - 10 oktober 2016 19:12

 ...var det dags för valpträff!  Åh, vad jag sett fram emot denna dagen! För hur underbart härligt det än är med valpar så är det otroligt roligt och se dem utvecklas som individer. Så i lördags träffade jag Håkan med Speja, Niklas/Pernilla med Bellman och Ida/Josef med Sigge.

Vi började dagen med träff vid vår jaktstuga där vi tog en kaffe och bulle för att hinna "prata av oss" eller kanske rättare sagt att jag fick prata av mig!  Efter att valparna hade fått busa av sig så tog vi en liten promenad där vi bla tränade på att sitta kvar och komma på visselsignalen. Efter detta så körde vi alla hem till Öljersjö för att värma oss och grilla lite korv. Kändes som att hösten kom på riktigt denna dagen med blåst och regn...lite typiskt!   


Efter korv, kaffe och mycket hundprat så fick de små huliganerna busa av sig innan hemfärd  dom är ju trots allt inte så gamla så livet är mest en lek!

     

 

Här är nästan hela ligan, förstår inte varför Pernilla och Josef inte ville vara med på kort men här är Niklas med Bellman, jag med Knox och Java, Håkan med Speja och Ida med Sigge!


ETT STORT TACK TILL ER ALLA FÖR ATT NI KOM OCH HÄLSADE PÅ OSS, NI HAR ALLA FINA SMÅ VALPAR OCH DET SKA BLI SÅ ROLIGT ATT FÅ FÖLJA ER ALLIHOPA!


Ett extra TACK till Håkan som fotograferade!  


Kram Malin med familj

Av Malin Ullström - 2 oktober 2016 19:37

...hundträning i någon form mer än möjligtvis konditionsträning.


Denna helgen var "spikad" för att fira sonens efterlängtade 18-årsdag, som firades med nära och kära!  Härligt att fira sonen och många släktingar och vänner kom på middag!  

 

Trots att vi planerat och fixat i förväg så blir det alltid lite extra pyssel när man är många, så idag har dagen gått åt att iordningställa huset. Passade även på att ställa undan alla utomhus möbler för nu har hösten kommit, regnet har skvalat ner nästan hela dagen. Kan inte låta bli att tycka det är liiite mysigt, men hoppas på bra väder nästa helg då vi har valpträff för de yngsta Öljersjövalparna!  


Igår kunde jag till min stora besvikelse inte vara med på Brukshundklubben i Karlskrona för att heja på "mina" ekipage. Kristina med Elee och Ingela med Ninja startade lydnadsklass 1, tyvärr hade dom lite otur bägge två och nollade momentet "läggande" och med en gång så försvinner en massa poäng. Trots detta lyckades dom bägge få en pallplats och känslan verkade ha varit bra. Nåja, jag är stolt över dem då dom tränar och kämpar på med olika svårigheter! Det är bara på det igen, kamplust mina vänner, det kommer man långt på!  

 

Tar mig friheten att lägga ut detta kortet som jag fick av Ingela, och ett stort Grattis till Pelle för vinsten på fina poäng!  


Inte nog med det!!   Anna-Lena och Roger är fantastiska på att träna sina fyrbenta flickor och igår startade Anna-Lena Indra i Rallylydnadens fortsättningsklass på Karlskrona Brukshundklubb!

Slutade med ett förstapris och en tredjeplacering!   

   

Hoppas ni har ett stort prisskåp därhemma?! 


Här hemma försöker vi alla två som fyrnbenta hålla ordning på den lilla "huliganen", Knox!  


Han är fantastiskt ljuvlig men även fantastiskt påfrestande...kör med de andra fyrbenta familjemedlemmarna så jag går här och önskar att deras tålamod tar slut!


Äter upp sin mat som en galning, därefter försöker ha sno de andra hundarnas mat...många gånger blir dom chockade och tittar på mig...fast Java tyckte att det var nog häromdagen. Dock finns det andra matskålar....

Han fullständigt älskar att ta tag i Hugos ena öra och helt enkelt springa iväg men honom, detta är något som han gör så fort jag tittar bort. Hugo låter honom än så länge hållas, fast jag önskar annat!   


Sedan har vi våra små katter, som just nu används som språngbrädor och "gosedjur", tack och lov springer han inte iväg med dom. Katterna lägger sig ner och väntar tills anfallet går över...något blötare brukar dom bli efteråt.

Knox tror även att han är stor, så han försöker hoppa in i bilen om jag inte är på "hugget". Han älskar att åka bil och har fått en riktigt basstämma när han skäller!


Så är han ju helt ljuvlig också, lättlärd och älskar att kramas!  Han sitter duktigt och väntar tills han får hämta "sin"apport och kommer och lämnar den så fint till mig! Han väntar på sin tur innan han får äta och innan han får gå in i huset och är pigg på allt som man tänkas vilja göra och undersöka!


Så det ska bli så spännande att se hur den lille filuren blir när han växer upp!


//Malin

  

  

Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oljersjo-kennel med Blogkeen
Följ oljersjo-kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se