oljersjo-kennel

Senaste inläggen

Av Malin Ullström - 7 november 2016 21:48

...var det dags igen!  Yngsta dottern tävlade i rallylydnad avancerad klass med sin underbara hund, Smedmästarens Hugo, på Olofströms Brukshundklubb och lyckades vinna med med STORSLAM!   


Vinst på 98 poäng av 100 möjliga! Dom är superduktiga och jag är så stolt över dem bägge, den kontakten dom har tillsammans är något alla hundägare skulle vilja ha!  

       

Tyvärr inga strålande kort men nog syns kontakten!  

   

Grattis till alla pristagare och ett stort tack till för trevlig tävling!  


 

Dagens hejarklack och hundvakt, Tack goa vänner för att ni kom och hejade!  


   

När man har vunnit då kommer många beundrarinnor fram vilket Hugo älskar!   


//Malin

ANNONS
Av Malin Ullström - 4 november 2016 20:43

...och otroligt efterlängtad resa!  


Alla vet att vår Kiara tillhör vår äldsta dotter och har gjort så i snart 10 år, dom har verkligen hängt ihop i vått och torrt och Kiara vet att hon ofta får allt hon vill och lite till av sin "lillmatte".   Så när dottern började på Universitet i Göteborg så blev det en omställning för både henne och Kiara, nåja, Kiara har det nog inte gått någon nöd på för vi håller ju alla på med hundarna i familjen. Fast visst är det så att man oftast få ge de yngre hundarna all uppmärksamhet pga úppfostran och träning mm. och dom lite äldre hundarna dom "hänger" liksom med hela tiden men får inte lika mycket "egentid".


Nu däremot får Kiara all den egentid hon så väl förtjänar, denna lilla goa, glada, "pratiga" lilla  matvrak till hund! Kiara har flyttat in i lägenhet hos äldsta dottern, så nu hoppas vi att hon kommer trivas att bli "stadshund"!  

   

Tja, buren fick vi faktiskt strunta i...för vi fick inte plats!

   

Nog ser hon ut att trivas?!  Nu har jag pratat "strängt" med henne och dottern om att någon soff och säng hund det kommer hon inte få bli...


hann väl nästan komma hem då jag fick ett sms att hon hade hittat fåtöljen...ja, ja vi pratade faktiskt inte om den...och lite kan ju dottern få bestämma, hon har ju faktiskt flyttat hemifrån!  


Nu är vi trötta efter en lång resdag med "tråk" väder...tur det var i vattenform hemma!

 

//Malin


ANNONS
Av Malin Ullström - 3 november 2016 06:24

 

...pappas lilla taxtik Mariebergs Spralla har sin första jaktsäsong, och det går bra!!😍

Igår var hon och min pappa hos Dan & Kristina på Ytterön i Karlskronas skärgård och jagade rådjur, 2 st bockar blev resultatet efter en bra jakt! Duktiga Spralla och duktiga Dan som fick skjuta bägge bockarna!😃


Vad vi är glada för denna lilla fantastiska tax!❤️


//Malin


Av Malin Ullström - 2 november 2016 21:11

...och jag har helt enkelt inte hunnit skriva en rad här, dock är det långt ifrån lugnt och fridfullt!   


Nog känns det som om dagarna blir kortare då vi har gått in i "vintertid", mörkt på morgonen och mörkt när man kommer hem på eftermiddagen. Nu gäller det att inte bli "deppig" på kuppen utan att växla upp och ta på pannlampan...ja, visst blir det begränsat med själva hundträningen men då gäller det att ta var på helgerna istället.  Förra helgen hade vi lite avslut med vår lilla lydnads grupp, fint väder och lydiga hundar. Dagen avslutades med fiak och ett uppletande!

   

 

Kristina och Elee!

 

Wilma och Svea!

 

Ingela och Ninja!

 

Ylva och Flipp!


Sedan har jag förmånen att ha en "handler" till Knox när jag drillar ekipagen i lydnad, Sofia hjälper gärna till att hålla lillkillen!

 

Sofia och Knox!


Nu får alla se till att träna duktigt, så tar vi nya tag när värmen kommer igen!  


Just nu är det en hel del jakt, tyvärr har jag inte hunnit vara med i den utsträckningen jag hade velat men min lilla pappa har vart i farten,   denna gången skulle det jagas gris vid jaktstugan med vår laika "Vajo", min farbror Magnus och min man. För min del passade det perfekt då vi skulle träna uppletande efter lydnaden, jag vill inte ha gris med i träningen...


Det tog inte någon lång stund innan ett skott hördes och efter en stund kom pappa och Vajo tillbaka. Jakten hade gett resultat, en gris skjuten av min farbror men den största galten kom undan...denna gången.   Vajo är riktigt duktig på gris och lika snäll som han är med oss i familjen lika arg kan han bli på grisarna,

 

Skrockens Chopper, kallad "Vajo"!  

 

Vajos senaste gris!


Sköt om er!

//Malin

Av Malin Ullström - 16 oktober 2016 19:33

 ...mycket hund!   Tog ledigt i fredags från jobbet för att försöka komma lite i fas med hemmet, härligt! Hade utan problem kunnat tänka mig att vara ledig varje fredag för helgen blir så mycket längre och härligare!I lördags åkte jag tillsammans med Wilma & Svea till Ronneby Brukshundklubb för att heja på Anna-Lena och Essie som skulle tävla i elit lydnad!  Oj, vad duktiga dom var! Tyvärr inget förstapris men det här ekipaget har potential! Det är min skäl inte lätt att få ihop alla momenten men nu är det "bara" att träna vidare och fila på, för det är inte långt bort till ett förstapris!  

         

Anna-Lena och Essie!  Tänk...för så där ca 6 år sedan så sa Anna-Lena till mig att hon troligtvis aldrig kommer tävla...  Vilken tur att hon hade fel, för dom är så DUKTIGA!!  


Svea som är en lagotto på 10 månader och Knox som nu är snart 5 månader var med på social träning hela dagen, trötta små filurer när dagen var slut! Roligast var nog att busa i löven, utanför tävlingsområdet!

 

Svea & Knox, ying & yang!  


När jag väl kom hem var yngsta dottern ute och cyklade med Hugo & Kiara, så det var "bara" två hundar att packa in i bilen och åka till skogen med. Härligt höstpromenad som vi avslutade med ett sök, som gick alldeles strålande och i ett härligt tempo!

   

Java & Hydra!  


Idag har dagen farit iväg i ett "huj" men lyckats att få gjort en massa i alla fall. Gick "loss" med lövblåsen i hundgårdarna för att sedan storstäda i hundhusen! Härligt när det luktar rent överallt och hundarna har fått både cykelrundor och träningsstunder idag. Jag har filat på dirigeringar med Java och Hydra, Knox har fått sig en liten träningsstund också. Inkallning med pipan och att sitta kvar lite längre stunder, han är en riktigt härlig liten kille med stor apporteringslust. Han är väldigt präglad på mig alla redan och tycker inte om att han ibland faktiskt få vara

hemma hos resten av familjen när jag ska iväg med dom andra. Försöker att ge alla hundarna en egen stund då och då.   


Imorgon är det måndag igen...känns som om det bara finns måndagar och fredagar.  


//Malin

Av Malin Ullström - 10 oktober 2016 19:12

 ...var det dags för valpträff!  Åh, vad jag sett fram emot denna dagen! För hur underbart härligt det än är med valpar så är det otroligt roligt och se dem utvecklas som individer. Så i lördags träffade jag Håkan med Speja, Niklas/Pernilla med Bellman och Ida/Josef med Sigge.

Vi började dagen med träff vid vår jaktstuga där vi tog en kaffe och bulle för att hinna "prata av oss" eller kanske rättare sagt att jag fick prata av mig!  Efter att valparna hade fått busa av sig så tog vi en liten promenad där vi bla tränade på att sitta kvar och komma på visselsignalen. Efter detta så körde vi alla hem till Öljersjö för att värma oss och grilla lite korv. Kändes som att hösten kom på riktigt denna dagen med blåst och regn...lite typiskt!   


Efter korv, kaffe och mycket hundprat så fick de små huliganerna busa av sig innan hemfärd  dom är ju trots allt inte så gamla så livet är mest en lek!

     

 

Här är nästan hela ligan, förstår inte varför Pernilla och Josef inte ville vara med på kort men här är Niklas med Bellman, jag med Knox och Java, Håkan med Speja och Ida med Sigge!


ETT STORT TACK TILL ER ALLA FÖR ATT NI KOM OCH HÄLSADE PÅ OSS, NI HAR ALLA FINA SMÅ VALPAR OCH DET SKA BLI SÅ ROLIGT ATT FÅ FÖLJA ER ALLIHOPA!


Ett extra TACK till Håkan som fotograferade!  


Kram Malin med familj

Av Malin Ullström - 2 oktober 2016 19:37

...hundträning i någon form mer än möjligtvis konditionsträning.


Denna helgen var "spikad" för att fira sonens efterlängtade 18-årsdag, som firades med nära och kära!  Härligt att fira sonen och många släktingar och vänner kom på middag!  

 

Trots att vi planerat och fixat i förväg så blir det alltid lite extra pyssel när man är många, så idag har dagen gått åt att iordningställa huset. Passade även på att ställa undan alla utomhus möbler för nu har hösten kommit, regnet har skvalat ner nästan hela dagen. Kan inte låta bli att tycka det är liiite mysigt, men hoppas på bra väder nästa helg då vi har valpträff för de yngsta Öljersjövalparna!  


Igår kunde jag till min stora besvikelse inte vara med på Brukshundklubben i Karlskrona för att heja på "mina" ekipage. Kristina med Elee och Ingela med Ninja startade lydnadsklass 1, tyvärr hade dom lite otur bägge två och nollade momentet "läggande" och med en gång så försvinner en massa poäng. Trots detta lyckades dom bägge få en pallplats och känslan verkade ha varit bra. Nåja, jag är stolt över dem då dom tränar och kämpar på med olika svårigheter! Det är bara på det igen, kamplust mina vänner, det kommer man långt på!  

 

Tar mig friheten att lägga ut detta kortet som jag fick av Ingela, och ett stort Grattis till Pelle för vinsten på fina poäng!  


Inte nog med det!!   Anna-Lena och Roger är fantastiska på att träna sina fyrbenta flickor och igår startade Anna-Lena Indra i Rallylydnadens fortsättningsklass på Karlskrona Brukshundklubb!

Slutade med ett förstapris och en tredjeplacering!   

   

Hoppas ni har ett stort prisskåp därhemma?! 


Här hemma försöker vi alla två som fyrnbenta hålla ordning på den lilla "huliganen", Knox!  


Han är fantastiskt ljuvlig men även fantastiskt påfrestande...kör med de andra fyrbenta familjemedlemmarna så jag går här och önskar att deras tålamod tar slut!


Äter upp sin mat som en galning, därefter försöker ha sno de andra hundarnas mat...många gånger blir dom chockade och tittar på mig...fast Java tyckte att det var nog häromdagen. Dock finns det andra matskålar....

Han fullständigt älskar att ta tag i Hugos ena öra och helt enkelt springa iväg men honom, detta är något som han gör så fort jag tittar bort. Hugo låter honom än så länge hållas, fast jag önskar annat!   


Sedan har vi våra små katter, som just nu används som språngbrädor och "gosedjur", tack och lov springer han inte iväg med dom. Katterna lägger sig ner och väntar tills anfallet går över...något blötare brukar dom bli efteråt.

Knox tror även att han är stor, så han försöker hoppa in i bilen om jag inte är på "hugget". Han älskar att åka bil och har fått en riktigt basstämma när han skäller!


Så är han ju helt ljuvlig också, lättlärd och älskar att kramas!  Han sitter duktigt och väntar tills han får hämta "sin"apport och kommer och lämnar den så fint till mig! Han väntar på sin tur innan han får äta och innan han får gå in i huset och är pigg på allt som man tänkas vilja göra och undersöka!


Så det ska bli så spännande att se hur den lille filuren blir när han växer upp!


//Malin

  

  

Av Malin Ullström - 25 september 2016 20:26

...saker!   


Fredag kväll, maken och jag tog en kvällspromenad med hundarna, och nedanför vårt hus på ett av fälten "kryllade" det av gäss. Bonden som äger det har sagt att vi så gärna få jaga iväg dem, så sagt och gjort...kopplade loss Java och Hydra och skickade iväg dem. Fullfart och full fokus for dom iväg som två oljade blixtar, då tappade jag Knox koppel...han var inte sen på att sätta efter mamma och syrran!  Herregud vad snabba dom är redan, 17 veckor och höll sig straxt efter dom vuxna tikarna med full fokus på gässen!  Behöver jag säga att gässen lyfte illa kvickt och alla tre hundarna vände på min visselsignal, varm i hjärtat!   Tja, det var ju inte riktigt så jag hade planerat men kunde inte låta bli att le när han kom tillbaka till mig med sådan glädje i blicken! Goa lilla hund!


Lördag förmiddag träffade jag Kristina, Mats och Ylva med fyrbenta och vi filade linjetag tills både vi och de fyrbenta var mer än nöjda. Total lycka när det på vissa linjetag låg duvor!


Tyckte alla hundarna skötte sig bra men man kan alltid bli bättre, och det är ju därför vi tränar!

 

Kristina och Elee!  

 

Mats och Troja!  

 

Ylva och Rhea!  

 

Här sitter Knox och tittar på medan de stora hundarna jobbar, Rhea får vara barnvakt. Hon tyckte han var liiite läskig!  


Sedan helt plötsligt låg dom där, duvorna....och de kunde han inte låta bli. Spontanapporterade en av duvorna och höll den så fint!  


 

Fina lille Knox!  

 

Så glad liten kille!  

 

Java, Hydra & Knox!


Sedan har jag fått en massa hälsningar i helgen!


Anna-Lena har varit och tävlat rally med Essie & Indra och det gick strålande även denna helg, så stolt över er!  

 

Anna-Lena & Essie, tredjeplacerad på 82 poäng!

 

Anna-Lena & Indra, en fjärdeplacering på 89 poäng! Eftersom det var två andrapristagare fick dom hamna på pallen ialla fall!  Ett STORT GRATTIS TILL ERA FINA RESULTAT!


I lördags plingade det till i telefonen och det var Ida & Josef som skickade en hälsning från dem och Sigge!

 

Fine lille Sigge, vad lik han är sin mamma!    


Så idag plingade telefonen till igen! Fick en hälsning från Pernilla och Bellman!

 

Dom börjar bli stora nu de små grynen, fine lille Bellman!  


Precis som det var tankeöverföring så fick jag ett mail från Håkan & Speja medan jag satt här och skrev.  

 

Lilla Speja har fått en alldeles egen dummies, visst klär den henne!  


Det ska bli så roligt att snart få träffa er allihopa på vår första VALPTRÄFF, ni är så VÄLKOMNA!  


Sköt om er allihopa!


Kram Malin
Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oljersjo-kennel med Blogkeen
Följ oljersjo-kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se