oljersjo-kennel

Senaste inläggen

Av Malin Ullström - 21 september 2016 20:14

...Kido och hans matte Camilla!   Kido bor i Stockholm med sin matte och husse, han ska bli brukshund när han blir stor!  Eftersom Kido bor i Stockholm så behöver mna ibland åka tunnelbana och det går alldeles utmärkt hälsar matte, Camilla! Härligt tycker jag förstås för det säger ganksa mycket om den här kullen...framåt, pigga, glada valpar som verkar trygga!   Det bådar gott för framtiden!

 

Tack snälla Camilla för ditt sms!  Fine lille Kido!


Idag hann jag, Java, Hydra och Knox promenera en bit på Lyckåleden, som bland annat går längs med Lyckebyån och över våra jaktmarker. Vi var ute och rekade lite inför vår "valpträff" som vi ska ha i oktober för de yngsta "Öljersjövalparna". Dom är ju fortfarande för små för att göra några stora övningar med men lite ska vi nog kunna hitta på, och om inte annat ska vi umgås och ha trevligt!  

 

Åh, vad det är trist när matte ska ta kort...av 10 kort så lyckades jag endast fånga detta eftersom Java ALLTID tittar bort...Hallå, man måste väl hålla ögonen öppna framåt skymningen, matte vet vi var hon är, men ALLT annat...  


Imorgon är det lydnadsträning på brukshundklubben som gäller, vi ska fortsätta undersöka platser inför valpträffen i helgen. Jag tror jag vet ett härligt ställe, måste bara undersöka om kossorna och fåren är hämtade inför vintern...  


Ha det bra!


//MalinANNONS
Av Malin Ullström - 19 september 2016 19:40

...väl på tiden att jag skriver några rader vad som hänt den senaste veckan!  


Efter en hektisk vecka på jobbet då man inte hinner mer än att jobba, ta hand om familj, djur och hushållet så var det underbart med fredag! Äldsta dottern kom hem sent från Göteborg i torsdags kväll, så efter jobbet på fredagen var det härligt att få träffa henne.   Hon passade på att umgås så mycket hon kunde med sin lilla hund, Kiara, och hon var efterlängtad! Tyvärr har det "strulat" ihop sig med lägenheten som hon skulle få tillträde till så än så länge är hon inneboende hos min goa syster och familj. Vi letar som galningar efter en lägenhet och hoppas på lösning snart! Därav är Kiara hemma fortfarande, allt måste vara ordnat innan hon flyttar.  På lördagen åkte maken och äldsta dottern på internationellt karateläger i Halmstad, så det var bara en snabbvisit hemma i Öljersjö.  Tänk vad man är van vid att vara fem stycken hemma!


På lördagen så träffade jag Kristina med Elee och Mats/Christina med Troja för att träna jakt! Härligt väder och "stuvade" in Java, Hydra och Knox i bilen, när jag kommit fram så skulle jag ta ut Knox för att förbereda lite och tänkte han kunde följa med...,men när jag plockade ut honom så var han så svullen över nosen!  Lite slö men ändå vid gott mod, tog inte många sekunder innan jag kom på vad som troligtvis hade hänt. Han har en förkärlek till frukt och bär, innan han hoppade in i bilen hade jag kommit på honom stjäla vindruvor och där finns getingar! 

Det var bara att se till att mina kära valpköpare hade lite och göra för att sedan "susa" hem och ge honom Betapred tabletter, som jag ALLTID brukar ha i bilen men av någon outgrundlig anledning hade städat bort...  


Hem med Knox, väga och preparera honom med medicin för att sedan "susa" tillbaka! Nåja, alla överlevde och jag hann träna mina flickor innan det var dags för den efterlängtade fikan!  

Träningen gick bra och nu har dom fått en del att  träna på för man lägger till sig med olater när man tränar själv!  


På kvällen var jag med min mamma på konsert med Orup, oj, vilket drag det var och han är så duktig!  


När morgonbestyren var över på söndagen så for jag iväg för ett PT-jobb, undrar om man kan kalla det för det eller kanske PLT? Personlig Lydnads Tränare? Nåja, jag var i alla fall iväg hela förmiddagen för att coacha en nybliven hundägare och jag tycker det är såå roligt! Tänk om man kunde göra detta lite mer?!


Jag älskar verkligen att hjälpa hundägare att få ordning på sina hundar och se deras framsteg och motgångar "peppar"   bara mig ännu mer! Innan jag åkte hem så sa den lyckliga hundägaren att han hade blivit så inspirerad av mig att träna sin hund och få ordning på den, sånt blir jag glad över att höra!!  


Söndags eftermiddagen tillbringades med mina egna fyrbenta, Knox och Hugo tog sig ett bad och Knox har kommit på hur man dyker...till min förskräckelse. Visst det är bra när man har skadeskjutna änder som dyker, men han kan väl vänta med det litegrann?!

 

Matte´s fina killar, Knox och Hugo!  


Nu har hösten kommit till Öljersjö, härligt!

 


Sköt om er!

//MalinANNONS
Av Malin Ullström - 12 september 2016 21:09

...upplevelse!  


För er som inte redan vet det så började mitt stora hundintresse redan innan jag kunde gå och så fort jag kunde gå så hade jag en hund vid min sida. Till en början var det förstås min pappas tjänstehundar som fick stå ut med ett stycke barn som var med överallt, i korg eller matskålar. När sedan det här barnet kunde "spankulera" omkring så gjorde jag det med en hund vid min sida och jag har ett starkt minne av hur pappa gav mig läderkopplet och talade om att jag ALDRIG fick släppa det. Vad som än hände...  Jag har även ett mycket starkt minne av hur jag var på promenad runt huset med den ena tjänstehunden när han fick för sig att rusa till pappa...det var snö ute och jag kommer ihåg hur det kändes att åka på magen efter "Blacky"...men jag släppte aldrig!   Pappa har berättat att jag var 4 år när "Blacky" fick uppleva hur det var när jag blev arg...han gjorde inte om det. Eller när jag flera år senare, runt 12 års åldern cyklade med två av pappas stövare och min tax i nerförsbacken i god fart och fick uppleva hur det är med en flygtur då den ena hunden bestämde sig för att göra sitt ena lilla "behov" helt plötsligt...  Otroligt att man inte slog ihjäl sig för hjälm hade man inte...släppte hundarna gjorde jag inte men kommer ihåg hur jag skrapade upp knän och händer och hunden...tja, hon satt lugnt kvar!


Sedan kommer man till den dagen man TROR att man har koll och måste testa, "Smulan" min lilla strävhåriga taxtik som var min allra första egna hund. (Jag fick henne av mamma och pappa då dom tyckte att dottern kunde få välja ut den som skulle stanna i Öljersjö från vår allra första kull valpar. ) Smulan och jag hängde ihop i vått och torrt, det var nog faktiskt hon som gjorde att jag fick en uppfinningsförmåga då det gäller lydnadsträning. Man lär sig ganska snabbt att det inte är så lämpligt att alla gånger släppa en jakt tax lös på en gräsmatta när man ska träna inklallning, men man måste ju utmana sig... Så jag släppte henne lös på en vall med högt gräs för att kunna ha en chans att springa ikapp henne  detta talade jag naturligtvis INTE om för mina föräldrar utan jag bara gjorde det! Taxen kom inte först...hon lyckades hitta en hare och jag skrek i himelens sky och sprang efter, kommer ihåg blodsmaken i munnen och hur jag gav mig efter henne i det höga gräset. Hon stannade så småningom och jag gjorde inga sådana övningar igen...hon var ju trots allt en 6-7 år och tax, man bör börja med sådana övningar liiiite tidigare!  


En annan sak som jag kommer ihåg väldigt starkt det är hur jag tjatade och tjatade om att få gå på hundutställning med Smulan!! Nu var det inte så vanligt med Hundungdomen och Brukshundsklubbar som gladeligen tog emot taxar med unga förare, åtminstone inte där vi bodde, så hundutställning det tyckte jag verkade så roligt! Pappa var motsträvig för enligt honom så var Smulan inte sååå fin...men det spelar ju faktiskt inte någon större roll när man är i 8- års åldern och tycker att ens hund är det finaste som finns.  Så efter MYCKET tjat så anmäldes Smulan till en taxutställning i Jönköping! Jag kommer ihåg att pappa sa att om du nu ska gå på hundutställning så får du träna...och som jag tränade!   Jag tror att egentligen så blev gräsmattan helt nedsliten och kanske Smulan också, för att inte prata om mina älskade föräldrar som gång på gång ställde sig i köksfönstret och tittade på mig!   Det slutade med att jag fick ställa ut min hund och hon fick fin kritik och ett förstapris! Jag fick "blodad" tand och började träna pappas olika stövare och ställde dem på olika utställningar med härliga resultat! Blev faktiskt lite "känd" i kretsarna av stövare och taxar då det inte fanns några "små töser" som ställde hundar på det viset...att jag sedan fick beröm av en stövardomare då jag "styrde" upp ett par "gamla rävar" i utställningsringen endast tolv år gammal...för mig var det en självklarhet att alla håller reda på sin hund men det var ju inte lika självklart för alla!  Så en dag så förstod jag att jag behövde en annan ras för att kunna nå alla mina mål, jag ville ha en egen schäfertik som jag kunde träna och tävla bruks med. Det hade säkert gått att göra en hel del med lilla taxen Smulan, men jag ville ha en stor hund. Jag köpte min första egna schäfer när jag var 16 år gammal, men det är en helt annan historia.


För ett år sedan bestämde min pappa sig för att köpa en riktigt fin jakttax igen, jag blev riktigt glad! Taxen har en speciell plats i mitt hjärta och lilla "Spralla" är helt underbar!  

Så i lördags var det dags igen, utställning!  Jag har inte ställt ut en hund på säkert 20 år men oj, vad roligt det var! Spralla och jag hade inte hunnit träna någonting men vi tycker om varandra och det kommer man långt på!


Skåne-Blekinges Taxklubb hade utställning i Hässleholm och pappa, jag och min yngsta dotter körde dit med Mariebergs Spralla! Pappa är som vanligt (underbart) positiv och tror det är mycket mer fel på hundarna än vad man kan föreställa sig men vi startade i Unghundsklassen och Spralla fick ett "Very Good" och blev bäst placerad i klassen. Hon behöver lite tid till på sig att växa i sin kropp enligt domaren! Domaren avslutade med att säga att Spralla har ett underbart temperament och att jag visade henne på ett strålande sätt!!  Herregud vad jag blev glad, takterna sitter i!!


 

Fikastund!  

     

Vi väntade nästan hela dagen innan det var vår, tur men vi hade det så trevligt!

       

Prata om déja vu upplevelse, så roligt!

 

Fin kritk!  

 

Visst ser dom nöjda ut?!


Tja, det blir nog någon utställning till för lilla Spralla och mig. Hon ska bara växa till sig lite men nu ska det snart jagas!


//Malin

Av Malin Ullström - 9 september 2016 08:05

...jag har tagit ledigt från jobbet idag!  Mest för att kunna andas...men också för att hinna koppla av...hmmm, jag kanske hinner det på söndag om det inte blir en resa till Göteborg då äldsta dottern förhoppningsvis får tillträde till en lägenhet! Jag menar, ca 4 timmar i en bil enkel resa är väl att koppla av?!    


Uppe tidigt idag för att inte "slösa" bort denna dag, lite att fixa med här hemma och sedan ska hundarna få sig en "duvning". Kiara löper och Hugo är "lite extra allt" just nu, vi har svärmors lilla dvärtax hemma och han behöver också sig en "duvning"...  Appropå på "duv" prat så var Hydra och jag ute i veckan och jagade lite duvor tillsammans med min pappa. Hon är fantastiskt lugn...trots skott så sitter/ligger hon vid min sida helt lugn och bara väntar på att få hämta vilt. Väldigt skönt att ha en sådan hund vid sidan om sig då man har en hel del att hålla reda på när man är ny på det här med skyttet, för "proffs" det är jag inte ännu.

 

Hydra med en duva!  


Fick en hälsning av Kido och matte Camilla i veckan, allt verkar gå så bra för dom!

 

Linslus "Kido"!  


Sedan fick jag ett sms från Håkan och Speja...jag har nog inte skrattat så  mycket på länge! Nu är händelsen i sig inte så rolig när man är mitt i den, men fantastisk när man har fått lite distans till den... Jag tar mig friheten att publicera kort och citat från Håkan.  Jag hoppas verkligen det är ok...  

 

""Så här ser det ut när en labradorvalp får vara inredningsarkitekt. En helt ny syn på det här med gardinupphägning. Gardinen hade blivit kortad också. Nedersta delen var avsliten och låg på golvet. Längden var väl inte rätt. Speja säger att det är det senaste. Traschy chic kallas det visst."  


Tack snälla Håkan för ditt sms, helt underbart!  Igår kväll kom det en hälsning från Bellman, Hobbe,Pernilla och Niklas som har varit på semesteräventyr, det ser ut som dom har haft det underbart!  

 

Två fina killar, Hobbe och Bellman!  


Nehe, nu ska jag ta tag i denna fredagen!

Sköt om er!

//Malin

Av Malin Ullström - 4 september 2016 19:52

...det är inte speciellt roligt men ibland väldigt nödvändigt!  Denna helgen har ägnats åt att feja både ute och inne, inte roligt att ägna hela helgen åt detta, men det är VÄLDIGT skönt när det är färdigt!


Idag lånade min pappa Hydra till duvjakten och hon skötte sig med den äran! Trots att hon inte varit med så mycket så var hon cool som en filbunke och apporterade t o m in en duva som var skadskjuten, dock tyckte hon det var lite otäckt till en början, men efter lite "pepptalk" så tog hon in den så fint.   Ja, hon är ju ABSOLUT inte lik sin mamma någonstans, men duktig på sitt sätt!

 

Hydra med sin ena duva!


Idag fick jag en hälsning från Anna-Lena som hade varit och tävlat med Indra och Essie i rallylydnad. Det hade gått STRÅLANDE bra!  


Indra debuterade i fortsättningsklassen och lyckades att få ihop 92 poäng av 100 möjliga och där berodde avdragen på matte (enligt matte) men en tredje placering är inte fy skam!   STORT GRATTIS!


 

Anna-Lena och Indra!  

Essie debuterade i avancerad klass och drog ihop 94 poäng och vann sin klass!! STORT GRATTIS!


 

Anna-Lena och Essie!  


 

Indra & Essie, två duktiga flickor från Öljersjös kennel!  


//MalinAv Malin Ullström - 2 september 2016 20:50

...rävungar lekte på åkern nedanför vårt hus, helt orädda av bilen. Visst blir man glad när man ser dem, dock tror jag att grannen som för tillfället är utan höns inte är lika lycklig....  

     


Ibland undrar man vad man håller på med...  rusade från jobbet för att 45 minuter senare klätt om, fått i sig en smörgås, gett hundarna mat och borstat yngsta dotterns foder häst för att sedan lasta henne och vara på väg mot en kvällstävling.    Tittade "Humlan" (hästen) djupt i ögonen och bad henne gå in i transporten utan proclem och ta sig runt banan felfritt...

 

...det gjorde hon! Detta duktiga ekipage, Olivia & "Humlan", vilken fredagskväll!  


Tog ner hundarna på en tur till havet och det var uppskattat!

 

En blöt liten "Knox"!


Hoppas ni får en härlig helg, för nu är den här!

//Malin


Av Malin Ullström - 1 september 2016 19:58

...från Speja och hennes husse Håkan!   Speja har fått följa med på årets första andjakt, dock avvaktar hon lite med att apportera!  Hon var med för att "insupa" allt vad det gäller sjöfågeljakt och jag tycker att det ser ut som att hon trivs!  

     

Lilla fina Speja!  


Tack snälla Håkan för hälsning och fotografier!


Kram Malin

Av Malin Ullström - 28 augusti 2016 21:06

...ett rasande tempo och jag tycker man hinner inte hälften av det man tänkt sig...  någon som känner igen sig?!

Igår så var det en sådan där dag när man försökte få undan tvätten i tvättstugan och fixa till att ungdomarna i huset har allt dom behöver inför skol och universitets start!  Samtidigt som man försöker plocka både inne och ute, njuta av väder och motionera hundarna. Appråpå motionera hundar, nu håller "labradorflickorna",( Hugo behöver jag inte nämna för han håller samma tempo om det är 30+ eller 30- utomhus ) ett väldigt bra tempo brevid cykeln, härligt att se att flåset på både dem (och mig) börjar komma tillbaka efter sommarens ledighet och valpar. Tja, för det är faktiskt så att när valpar anländer så slutar man med det mesta här i livet...visst har hundarna motionerat, men vi har inte hållt samma tempo som vi brukar!  


Så idag var det dags att vinka av äldsta dottern som ska flytta till Göteborg för att gå på Universitetet där, lite ledsamt men samtidigt så otroligt roligt för henne!  

 

Syskonkärlek!


Vi åkte in hela familjen tillsammans med mormor och morfar och vinkade av henne! Mycket pirr i magen men samtidigt är hon så redo!  


När vi väl hade kommit hem så skulle Olivia och jag ut med hundarna på en promenad innan det var dags för KM i Rallylydnad! Dock fick vi vända hem då himlen öppnade sig och det åskade och blixtrade så förskräckligt. 


Lagom till att vi hade bytt om till torra regnkläder och packat in Hugo och Knox i bilen så kom solen  , härligt att det blev fint då Olivia och Hugo skulle starta i avancerad klass i Rallylydnad.


 

Banvandring!

 

     

Som mamma är man alltid stolt så man spricker men ibland så spricker man lite extra! Idag var det en sådan dag! Olivia och Hugo gick in och "ägde", ja, nu lät jag väldigt kaxig men det var just det dom gjorde!!

99 poäng av 100 möjliga poäng och en första placering samt Klubbmästare iRallylydnad 2016!!    

 

       

Ett stort GRATTIS till de andra pristagarna och deltagare, det var ett mycket duktigt gäng rallyekipage idag!  

Knox var förstås med för miljöträningen och det går strålande, det är inte mycket som hetsar upp denna fine killen!

     

Knox sitter och tittar på tävlingen med lillmatte!  

 


Sedan träffade vi en blivande kompis på klubben, lilla fina Ninja som är några veckor äldre!

   


Idag har Kristina och Elee startat i lydnadsklass 1 för första gången!!  Nu blev inte resultatet speciellt strålande MEN det var första gången och det är inte lätt att hålla reda på mattes nerver och alla intryck! Bättre lycka nästa gång, det är bara att köra så det ryker igen och jag är ändå VÄLDIGT stolt över er!  


Hoppas ni har haft en härlig helg, det kommer snart en ny!

//MalinPresentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oljersjo-kennel med Blogkeen
Följ oljersjo-kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se