oljersjo-kennel

Alla inlägg under maj 2015

Av Malin Ullström - 31 maj 2015 18:59

...dagen började med blommor och present, Mors dag!   Härligt att börja dagen med detta, efter morgonbestyren åkte Olivia och jag ut till brukshundklubben för avslutning i Rallylydnaden. En inofficiell tävling som avslutning och härlig fika i ett blåsigt men fint väder.

     

Här går Olivia banan, taggad som bara den och HÖGA krav på sig själv! Hmmm, försöker få dottern att var nöjd med ett godkänt resultat...nejdå, hon siktar mot att få behålla de 100 poängen man går ut på banan med....härlig inställning men man får inte har för höga krav på sig själv....  

         

Det gick strålande!  97 poäng, och då dömde dom Olivia och Hugo hårdare, enligt instruktörerna...dom är helt enkelt lite "för duktiga"! Tja, vi får väl se vilka poäng det blir när dom börjar tävla på "riktigt"!  


 

Kiara var med på klubben och fick sig en runda på rallyplanen också, hon tyckte det var såååå roligt!  



Väl hemma fick jag vila en stund innan vi åkte till mormor och mofar för mors dags firande och för att titta på deras senaste tillskott i familjen...

    

...idag har äggen börjat kläckas, tre små duniga kycklingar har tittat ut! Lite jobbigt med blixten...lika bra att blunda!   

De två små syskonen, pigga som bara den!  


Hoppas ni alla mår bra!

//Malin

    

Av Malin Ullström - 30 maj 2015 20:34

...till Gunnar och hans fine ÖLJERSJÖS PLEXUS som idag tog hem 95 poäng av 100 möjliga på WT och fick en tredje placering i nybörjarklassen! Härligt jobbat!  

 

Kram Malin 

Av Malin Ullström - 26 maj 2015 21:20

...dags för inofficiell tävling i Rallylydnad för Olivia och Hugo!   

Kursen är snart avslutad och Olivia ville testa av Hugo och hennes kunskaper innan dom anmäldes till en riktig tävling. Lite nervös var hon alltid och Hugo var väl lite "disträ" men dom lyckades i alla fall ta hem 96 poäng av 100 möjliga!

 

Väntan på start...



 

   

Mycket nöjda med dagens prestation åkte vi hemåt och kunde konstatera att nu är det bara att köra så det ryker!!  

//Malin


Av Malin Ullström - 25 maj 2015 10:38

...sin tid!

Mitt stora intresse i livet är familjen, hemmet och djuren. Men jag älskar egentligen också att fixa i trädgården och baka...MEN det kommer långt ner på min "prioriteringslista". Hinner liksom inte med det just nu...På min pappa´s sida är det många duktiga "trädgårdsmästare", har många minnen då jag var hos farmor och farfar som liten och det var så roligt att följa med ut och plocka bär, grönsaker och frukter. Min lilla pappa lever utomhus för det mesta hela tiden, han odlar, sår, flyttar buskar och driver upp plantor osv. Han har alltid något projekt på gång, om det så gäller hus, hundar, trädgårdar, jakt, fiske eller det mesta i livet faktiskt!  Så han har sedan vi flyttade hit för ca 18 år sedan pratat om att min käre man och jag skulle ha ett trädgårdsland...  Självklart, i ett annat liv! Jag tycker det är riktigt mysigt att ha "sitt" eget lilla land, men det är mycket jobb bakom det och den tiden lägger jag hellre på hundarna! Ska vi ha något så ska det vara lättskött, så igår följde jag med min pappa och mamma till min farbror som är en riktigt "trädgårdsmästare" på sin fritid. Så mysigt att gå runt i hans trädgårds "olika små rum" och se hans stora odlingar. Det som började i en liten skala har blivit så stort att det är många som åker dit för att köpa plantor, grönsaker, frukt, bär och pumpor. Så när vi gick omkring där så fick jag ett tips av honom, odla tomater i säckar...hmmm, lättskött? Japp, bara vattna och ansa dem lite så blir det hur bra som helst!  Tja, eftersom jag har svårt att "springa" runt med hundarna just nu så kan man ju försöka sig på ett par tomatplantor...så nu delar jag med mig ett bra tips!


Två tomatplantor sättes i en säck bra planteringsjord, mot en solig vägg. Dessa behövs bindas upp allt eftersom och lägg gärna ner en "näve" nyklipptgräs vid planeteringen av tomatplantan, vattna rikligt och håll jorden fuktig! LYCKA TILL!

 

Vill man kan man klä in säckarna i juteväv...lite finare! 


Rabarer är något vi har haft hela tiden i vår trädgård, och dom växer! Så igår tog Hugo och jag och skar ner allihopa för att sedan frysa in dem. Dom har lång hållbarhet, och det är ju alltid gott med en rabarer och jordgubbspaj!  

 

Lilla Hugo, kom på att han kunde gömma sin boll bland bladen. När matte hittade den så fick han lite apportövningar, prata om abstinens!  

 

Hela fysen full...

 

Jordgubbsplantorna som jag fick av Caroline har tagit sig jättefint, nu ska det bara jorden "luckras"!


Jag har en väldig tur att jag har så go familj, föräldrar och vänner som hjälper mig med det mesta som jag för tillfället inte kan... När man inte kan göra en massa, tja då kommer man på en massa saker som man vill fixa. Köket är nästan helt färdig och vi är så glada över det, men så fick jag ju för mig att jag skulle fixa lite nytt i vardagsrummet också. Hmmm, Majsan rykte ut och sydde nya gardiner till mig! Så med mamma´s och Majsans hjälp är nu vardagsrummet också tillfixat!

 

TACK snälla för er hjälp!   



"6 veckors sjukskrivning och du får inte gå på några långa promenader", sa läkaren... Herregud, vad det är jobbigt! Mina duktiga barn och min lilla pappa motionerar hundarna så det går ingen nöd på dem, men det här med tankearbetet det får vänta ett par veckor till. För att Hydra skulle stilla sitt badbegär så köpte jag in en ny pool till henne. Åh, vad glad hon blev!

 

"Koka kaffe" kan hon redan!

 

Njuta är hon nog bäst på!  

 

Java och Hydra i full kamp om bollen!

 

Hugo och hans älskade boll!

 

Kiara följer mig som en skugga, någon måste ju se efter matte medans ungdomarna roar sig!  


Hoppas ni alla har det bra, här går det framåt ialla fall!

//Malin



    


Av Malin Ullström - 16 maj 2015 22:23

...lätt att ta det lugnt när man är van att hålla tempot uppe!   Kan väl lugnt konstatera att det här med att bara vara är inget för mig...i flera månader har det fixats här hemma, jobbats en massa och tränats en hel del hund. Inte bara mina egna hundar,för det måste ju vara en balans mellan vila och träning, utan jag tycker verkligen det är så roligt att hjälpa andra med sina hundar.Så kom den här operationen av min fot...nödvändigt förvisso, men så jobbigt att "bara vara".   Min lilla mamma sa till en början att det är nog nyttigt för mig, men t o m hon sa inget om att jag idag lyckades ta mig ut till mina älskade hundar för lite bollkastning på tomten. Tja, vissa av oss människor är inte skapta för att vara stilla och jag är en av dom!  Så nu har jag tagit det lugnt i några dagar och får väl fortsätta med detta i dessa veckor som läkaren sjukskrev mig, MEN jag kan nog sitta i min Baden Baden stol på verandan och hålla i lite lydnadsträning?!

För nu har vi ju kommit igång ett litet gäng av labradorer och då vill man ju inte "tappa stinget"! Tja, sedan har jag ju "mitt" lilla andra gäng med tre olika unghundar. Bertil med korthårstaxen "Jänta", Jan-Olof med Wachteln "Frasse" och Kristina som tyckte att nu var det dags att ta tag i husses schiller dam "Chivas"!  Så otroligt roligt att få hjälpa till att forma dessa små "vilddjur"!


Jaaaa, sedan har vi ju "valpgänget" som inte är några valpar längre! Längtar redan efter att ge mig ut i skogen med er alla!  


Kram Malin

     

Våren i full blom!

Av Malin Ullström - 14 maj 2015 18:59

 

Fina lilla Kiara!💞


...det har hänt en hel del i Öljersjö!

Först och främst ett STORT GRATTIS till ÖLJERSJÖS INDRA som nu kan titulera sig LP1 RLD N Öljersjös Indra efter att ha kämpat sig till tre godkända och fina resultat på rallylydnadstävlingar! STORT GRATTIS!!


Olivia och Hugo slipar formen på rallylydnadskursen och blev bedömda förra veckan, 99 poäng av 100 möjliga! Synd att det inte var tävling, men dom är på "hugget" bägge två, så det dröjer inte länge innan det kommer att tävlas.


Vad det gäller träningen av labradorflickorna så får vi ligga lågt ett tag...jag opererade min fot i tisdags och det lär nog dröja ett tag innan jag kan "flyga" iväg med hundarna, som min lilla pappa uttryckte sig!

Nåja, vila är också bra....eller?!


Min pappa fick ett glädjande "valpbesked" i veckan, i slutet av juni flyttar det hem en liten strävhårig taxflicka till Öljersjö! Hon är så efterlängtad av oss alla!




Av Malin Ullström - 5 maj 2015 19:14

...blev det i ett strålande varmt vårväder!  I söndags träffades Kristina, Mats/Christina, Majsan/Bosse och jag för ett par timmars träning av de fyrbenta. Vi började med lydnadsträning, grunden till ALLT!

   

Riktigt imponerad är jag av dessa tjejer, två som fyrbenta! Duktiga på att hålla avstånd och fin kontakt med varandra!  

Sedan körde vi igenom lydnadsklass 1 och nog ska vi starta allihopa?! Bara lite finslip till...

 

Kristina och Elee!

 

Christina och Troja!

 

Majsan och Saga!


Efter en stunds träning så fikade vi i solen och det var så härligt, dock får man ju ta sig i kragen och fortsätta träna...det är ju faktiskt därför vi träffas! Eller?! Nja, att träffas och träna, och prata om allt mellan himmel och jord är ju så roligt!  

Efter fikan blev det linjetag och sökträning, som gick strålande!!

   

Saga och Majsan in action! Så duktiga, trots uppehåll på nästan tre år...Saga har vilat sig i form. Nu satt avlämningarna som en "smäck"!  


   

Kristina och Elee, lilla goa hund så duktig hon var! Höll sig i sökområdet utan att "sväva" ut som har varit hennes lilla "problem"!  Härligt!


   

Christina och Troja, bra jobbat av dem bägge! Detta brukar ju husse träna, men det gick lika bra med matte idag! (Du ser Christina, jaktträning är ju faktiskt något för dig!)  


 

Troja´s husse Mats "övervakar" så allt går rätt till!  


   

Mattes ena ögonsten, Hydra, på väg in med dummiesen i grönskan!  


 

Tja, Bosse, jaktlabbe nästa!


När jag var på väg hem så bestämde jag mig för att fortsätta in i skogen med hundarna för en promenad, vädret var ju så härligt och hemma väntade städningen...


Solen sken, hundarna var nöjda och jag bara njöt...tills jag av ren reflex ryckte tag i hundarna, då det framför oss ringlade något...hua, en liten huggorm låg i solen och njöt av vädret. Tack och lov lyckades vi undvika närkontakt med denna ringlande lilla varelse! Var försiktiga i skog och mark, dom är extra giftiga vid den här tidpunkten på året.


Sköt om er!

Malin


  



Presentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards