oljersjo-kennel

Senaste inläggen

Av Malin Ullström - 3 juli 2016 21:04

...helg!  Denna helgen har vi haft besök av Camilla som ska bli en av "gossarnas" matte! Så roligt att träffas och jag tror att hon inte blev klokare av att vara här, dom är jämna dom små filurerna!  

Nu händer det otroligt mycket varje dag och jag kan väl bara summera att det är ett härligt gäng sociala, pigga och glada valpar!

       

Dom växer så det knakar och uppskattar inte längre lika mycket att vara i sin utegård...nu har dom fått smak på VÄRLDEN, som just nu är hela tomten...  


                 

Det gäller att vara ett par stycken att passa dem när man släpper ut dem på hela tomten, dom har en förkärlek att springa åt ALLA håll! Tack och lov att det "bara" blev fem!     


Så idag var det dags, packade in alla fem och yngsta dottern i bilen! Lika bra att börja vänja dom vid en liten biltur, som idag bar av upp till mina föräldrar en kilometer härifrån. ALLA valparna skötte sig med den äran, ingen tyckte det verkade obehagligt och ingen mådde än så länge dåligt. Jag ska försöka vänja dem vid detta så gott det går! Värl uppe hos mina föräldrar blev det en riktigt upptäcksfärd, många stenar att klättra på och så fick dom en bit rådjurs skinn av min pappa.   Herregud, vilken kamp det blev om detta skinn!! Kan väl summera det med att viltintresse finns, även för katten Gustav...

Gustav älskar valparna men igår blev det för mycket...


En katt måste tänka på sitt rykte!!  


TACK, snälla Camilla för denna underbara filmsnutt!


Sköt om er allihopa!

//Malin

ANNONS
Av Malin Ullström - 27 juni 2016 20:45

...som gick i en "farlig" fart!  Imorgon fyller valparna 5 veckor!!!   Hallåååå, hur i hela friden gick det till?!

Nu gäller det att njuta så länge man får ha dem hos sig, för dom är så goa! Nu är det allt annat än lugnt i valplådan, dom är ute hela dagarna när vädret tillåter och det har det verkligen gjort dom senaste dagarna.

         

Prata om utslagna!  


När vi lyfter ut dem på morgonen så går de små svansarna som vispar, åh, vad dom njuter av att vara ute! Nu har dom upptäckt att det finns en värld utanför valphagen och den verkar såååå mycket mer spännande. Trappor att klättra i, katter att jaga och så får man träffa resten av "hundligan" här hemma!  

Hugo är en fantastisk hanhund, leker gärna med dem och har inget emot (ännu) att dom drar i hans härligt lockiga öron och svans... Hydra tycker det är fantastiskt spännande med små syskon och gör gärna lekinviter, dock tycker hon dom är långsamma på att springa efter henne...  Hon är ju borta innan dom hinner förstå vad hon vill, men bara vänta!!

Gamla Kiara vet att med valpar vankas det mat...om man har tur vill säga! Det är många som står i kön för att "diska"! Annars verkar hon tycka om dem en stund...tills dom hugger henne i benen!  


Hela familjen har en tendens att hamna i valphagen...

   

...och är man trött så är man, två som fyrbent!  


I helgen har vi haft finbesök av "Spejas" blivande husse Håkan och matte Maria! Tänk vad det är roligt att vi har "fått" så härliga valpköpare, det ska bli så spännande att följa dessa valpar med hussar och mattar!  


Mycket skrivande om valparna MEN nu har vi satt igång Java med cykelturer och hon är mycket fin i kroppen! Fick vara med på ett litet träningspass igår och nog ser hon lyckligare ut idag, för så är det med denna lilla dam att vila, det kan man göra när man blir gammal och det är hon inte än på länge!


Hydra har fått hänga på sin mamma på cykelturerna och det har också gett resultat, "flåsmässigt"! Nu ska jag se om jag hinner med att träna in henne på vattendirigeringarna innan höstens prov. Tyvärr lite sen på det, men man kan inte hinna med allt!


Kiara som också får hänga på cykelturerna...grannarna stannar alltid upp när jag kommer med alla fyra hundarna...har ett bra flås och älskar att följa med på träningspassen.


Hugo har alltid bra "flås"...det tror jag det, som den hunden springer...snudd på för mycket ibland. Husse har börjat träna honom på kantarellsök, så nu får vi se hur det blir till hösten!  

 

Söte, goe Hugo!  


Förra veckan beställdes stamtavlorna till valparna och idag är besiktningen beställd...hua, nu går det fort!


Hoppas ni alla får en härlig vecka!

Malin


ANNONS
Av Malin Ullström - 21 juni 2016 19:32

...som idag fyller 4 veckor!   Idag fick det bara bli en liten runda på gräsmattan eftersom vädret inte visade sig från den bästa sida, men uppskattat var det!  

               

Lite "kaxigare" idag, dom tom vågade springa efter katten "Maja" en liten bit...snart kommer hon får springa längre!!  


//Malin

Av Malin Ullström - 20 juni 2016 20:30

...i en farlig fart, men så är det när man har trevligt!  

I lördags fick vi finbesök av Pernilla & Niklas som längtar efter att få hem sin valp och lika fint besök fick vi söndags av Ida & Josef, som jag tror längtar lika mycket! Så trevligt att träffas och prata hund, träning och allt som hör därtill!  

Pernilla & Niklas hade med sig horn till hundarnas förtjusning! Kiara tyckte hon hade ensamrätt på alla...

     

Hon ser faktiskt lite arg ut...men det är hon inte, utan ÖVERLYCKLIG!


Nu är det allt annat än lugnt i valplådan...tja, fortfarande sover dom långa stunder men för varje gång dom vaknar är dom lite mer på "hugget", åtminstone känns det så!   Den "lilla" tiken har vi döpt till "terroristen"...eller som döttrarna säger...det är "girlpower" i valplådan! Hon styr en hel del med sina bröder och tycker att hon har förtur till det mesta i livet...dock har bröderna "gaddat" ihop sig en del och hjälper gärna varandra!  


Nu får dom välling och valpfoder två gånger om dagen och dom älskar det. När jag kom in i hundhuset häromdagen var det ommöblerat...valplådan var flyttad en bra bit och jag funderade en stund innan jag förstod vad som hänt. Valparna flyttar Java och valplåda när dom diar...så nu står hon upp!  

Igår fick dom vara ute för första gången och det var allt lite otäckt...nya lukter och ljud, för att inte prata om familjens tre katter. Vädret har varit lite si och så, så därför har dom inte fått vara ute innan.

Idag fick dom äta ute och sedan promenarade dom runt lite, int elika otäckt idag!

           

Linslus!  


Hoppas ni alla har det bra!

//Malin

Av Malin Ullström - 16 juni 2016 21:52

  ...saker, det är bara det att jag inte hinner blogga om det!  

Denna veckan har det hänt mycket i valparnas liv, världen har helt plötsligt blivit större! Nya ljud och helt plötsligt ser man lite!   Dom har blivit avmaskade och jag började med att ge dem majsvälling måndags bara för att dom skulle lära sig att äta från fat istället för mamma...inte lika uppsakttat och en VÄLDIGT kladdig historia!

     

Ni få ursäkta något dåliga kort men så är det ibland, kan ju inte låta bli att lägga ut korten ialla fall. 

 

Idag gick svansarna som små propellrar när jag kom hem efter jobbet! Så idag serverades det majsvälling med valpfoder och då hände det saker...dom blev helvilda och kastade sig över maten!  Tänk vad små valpar kan bli koncentrerade. Efter maten tvättade Java av dem och så passade vår katt Gustav valparna medan det städades i valplådan. Gustav som får hålla sig inomhus just nu pga en skada i hasleden, han älskar valparna! Jag är helt övertygad om att han tror att han är hund då jag har "läggande" på honom (ialla fall en kort stund), "inkallning" och så lyssnar han faktiskt på "nej". Nåja, han tvättade valparna och placerade sig i mitten av alla, till allas förtjusning!  

               

Den lilla tiken var helt överförtjust i Gustav, så nu tror jag att blivade husse får köpa en katt till henne!  


   

Sötaste valparna i stan 


Imorgon är det fredag och i helgen kommer valpköpare på besök, så roligt och ni är så välkomna!  


//Malin


Av Malin Ullström - 12 juni 2016 21:31

   ...kontaktbar igen!  Efter två stycken skolavslutningar, en student och en fördelsedag på fem dagar så kan vi luta oss tillbaka och konstatera att detta gjorde vi BRA!!  Nu ska ju inte denna bloggen handla om annat än hundar men ibland så måste man bara berätta vad man haft för sig...då uppdateringen av valparna/hundarna varit såååå dålig!  Jag, eller jag och min man    har tre underbara barn som precis slutat skolan!!


 

Äldsta dottern har tagit studenten och hade som hon uttryckte det sin "bästa" dag någonsin!! Superstolta föräldrar då hon fick stipendium för sina resultat, sitt kämpande och att hon är en bra förebild för yngre elever!  

 

Under den senaste månaden har vi haft ett underbart sommarväder tills studentdagen infann sig...

   

Hagel, åska med blixt och dunder...dock hindrade det inte oss det minsta! Är det student så är det och lagom till utsparken så kom solen!  


Eftersom vi har haft mycket runt oss dessa dagarna så kan jag erkänna att jag är väldigt glad att valparna inte kräver så mycket...MEN idag har det hänt STORA saker! Tja, det har kommit smygande men idag såg man den stora skillnaden! Det är full rulle i valplådan och det slåss och brottas, morras och skälls!

Allt i slow motion och med fumliga rörelser men så gulligt så man bara fastnar där hängandes över valplådskanten...  

 

Dom sitter där "trumpet" och tittar på en...åtminstone ser det ut som det och när man pratar med dem så försöker dom springa till en med små viftande svansar. Dom små grynen tuggar på fingrarna och man kan känna dom små tänderna där i käken...     Java vaktar fortfarande som en "hök" över dem men det lägger sig nog snart, en riktig "hönsmamma" är hon!


Klorna växer som ogräs och jag klipper dem två gånger i veckan för att dom inte ska riva sönder Java... Denna veckan som kommer ska dom få smaka lite "vanlig mat" och välling", avmaskas och så ska vi bygga deras utegård för snart kan dom få komma ut när det är varmt och fint ute! Nu kommer våra närmsta veckor bli fulla med valp pyssel och så har jag en känsla av att det är några valpköpare som vill komma och titta...eller?!  


//Malin

Av Malin Ullström - 5 juni 2016 19:01

... i Öljersjö!  I vår familj händer det oftast allt samtidigt, som målning av hus, valpar, födelsedagar och student!  Det hela började straxt innan valparna kom till världen, tyckte jag hade allt under kontroll tills... Jag råga på allt lyckas bli sjuk, fruktansvärt ont i magen och misstanke om blindtarmsinflammation som resulterade i en titthålsoperation. Jag lyckdes få med mig läkaren på "tåget" och dom opererade mig mitt i natten eftersom jag hade inte tid att vara på sjukhuset...Java skulle ju ha valpar!!   Lyckades med konststycket att komma hem innan valparna tittade ut och sedan har jag varit inne på sjukhuset för vidare kontroll då blindtarmen visade sig vara fin men då jag hade en infektion i magen. Alla prover är än så länge strålande och jag är tack och lov piggare så nu kör vi så det ryker...igen! Huset med målning och snickerier är alldeles straxt färdigt, gräset klippt, ogräset utrotat (för en stund), fönsterna putsade och nu laddar vi för äldsta dotterns student och yngsta dotterns födedelsedag, med allt var det innebär!!


Kom på idag att valparna kunde inte komma mer lägligt, nu när vi har det så jäktigt så äter och sover dom mest!  När dom blivit tre veckor så börjar jobbet...och då har jag all tid i världen!


Igår var det så varmt så dom fick komma ut på gräsmattan och äta en stund!


         

Java myser med äldsta dottern!  

       

Sötnosar!


Idag har alla valparna mer eller mindre öppnat ögonen, dom försöker tappert att promenera och det går lite vingligt!

När jag klappade en av dem idag, så gick den lilla svansen som en propeller och man blir ju alldeles lycklig inombords!  Alla småttingarna väger över kilot och maken roade sig med att göra ett diagram på alla för att se hur dom ökat i vikt. Kan berätta att det pekar stadigt uppåt för alla valparna!  Nu har vi klippt klorna på dem 4 ggr, tänk vad dom växer snabbt, man vill ju inte att dom ska riva Java i onödan för dom är allt annat än lugna när dom äter!  


 

Här har vi lilla tiken. små pliriga ögon!

       

Sedan kommer grabbarna i gänget, alla har öppnat ögonen, det är bara så att dom inte var så samarbetsvilliga då dom vill äta HELA tiden!   

       

Här ligger hela ligan och sover efter maten mendan vi andra städar 


Hoppas ni alla har härligt lediga dagar!


//Malin

Av Malin Ullström - 31 maj 2016 19:28

...små huliganerna redan 1 vecka gamla!   Ja, huliganer är precis vad dom är!! Tänk att jag redan kan se de olika små personligheterna hos dem, sedan är det ju inte säkert att dom kommer fortsätta i samma "anda"!   När dom sedan flyttar till nya hem så formar man valpen efter hur man själv är och hur man vill ha det som hundägare.


Jag kan väl sammanfatta beskrivningen av dem att de är STORA, en av hanarna väger redan 1 kg!! Fast de andra fyra är inte långt efter... Java har mat till ett helt kompani och dom äter och äter.  

         

Ja, sedan är dom ju inte bara "knubbiga" , dom är mycket rörliga! Idag hittade jag en av valparna utanför valplådan och han hade helt enkelt "kravlat" över kanten så nu är luckan stängd. Här ska inte "springas iväg", Java var bekymrad eftersom hon hade lite bekymmer att få tillbaka honom i lådan. Tur att matte har en webkamera i boxen så jag ser det lilla minsta som händer. Har dock aldrig varit med om att en valp på en vecka har tagit sig så långt! Starka i benen är dom och göra tappra försök att gå...det går väl sådär.   


     

När det är städdags i valplådan så får dom flytta in i en korg vid sidan om medan jag fixar, och den korgen ÄLSKAR dom! Det är en "kom till mig korg", dom hamnar tätt tätt intill varandra och sover som stockar! 

Det är mycket tyst i valplådan och dom ser alltid nöjda ut! Java är en strålande mamma och jag har märkt att denna gången försvarar hon dem mycket mer än förra gången hon hade valpar! (Nu kan hon det här med valpar!) Häromdagen när jag träffade på grannen vid brevlådan så skällde hon ut honom efter alla konsten regler...han såg lite förskräckt ut och sa att "Så gör aldrig dina hundar"...Fick förklara för honom att hon hade valpar hemma och att hon misstänker de flesta för stöld... förutom vi i familjen förstås. På vägen hem sprang hon hem och in till sina små och nosade över dem ordentligt...har litar man inte på någon!  


Här kommer en liten presentation av "huliganerna"!

 

Hane "blå"!  

 

Hane "röd"!   

 

Hane "grön"!   

 

Hane "vit"!   

 

Sist men ABSOLUT inte minst, tiken!   


Här hemma går dagarna i ett rasande tempo, de andra hundarna är så nyfikna på valparna och nu har Hydra fått flytta in i sin hundgård bredvid Java och valparna. Kände att Java inte brydde sig över att de andra hundarna ville titta på hennes små gryn och Hydra har längtat efter detta! Jag tror hon blir en bra "nanny", satt och studerade henne igår kväll då hon rak som en fura i ryggen satt jättelänge och tittade på dem. Så länge att hon till slut blev så trött i ögonen så hon nästan somnade sittandes. Hon måste ju sitta för att kunna se över kanten på valplådan!  


Kan inte låta bli att visa en bild på en avslappnad Hydra när lillmatte klipper klorna!   

 

Hoppas ni alla har det bra i det underbara sommarvädret!

//MalinPresentation


Välkomna till Öljersjös kennel!

Här kommer jag att skriva när tid finnes om hundträning, tävling och annat smått och gott om hund!

Titta gärna in på vår hemsida
http://oljersjoskennel.se

Med vänlig hälsning

Malin Ullström

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oljersjo-kennel med Blogkeen
Följ oljersjo-kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se